Posljedice COVID-a Zmaja poslale na kisik: Nisam mogao disati, nisam mogao ništa
Foto: T. Hebib

Potresna priča Luke Menala

Posljedice COVID-a Zmaja poslale na kisik: Nisam mogao disati, nisam mogao ništa

E. Ganibegović

U posljednjoj utakmici Dinama protiv Lokomotive u tim Modrih vratio se bh. reprezentativac Luka Menalo te tako zaigrao po prvi put nakon 29. marta kada je nastupio za reprezentaciju Bosne i Hercegovine u Zenici protiv Luksemburga. 

Selektor Ivaylo Petev je imao mnogo problema sa sastavljanjem tima za pomenuti meč protiv Luksemburga jer je viroza ušla u naš tabor, a najgore je prošao upravo Menalo koji je na kraju završio na kisiku, a svoju ispovijest ispričao je za Sportske novosti.

"Bio sam na akciji reprezentacije Bosne i Hercegovine. Tamo nas je sustigla neka viroza. Svi smo bili nešto bolesni, a mene su naglo počela boljeti pluća. Mislio sam da me “pukla” ta viroza, jer smo svi bili negativni na koronavirus testu. Kad sam ušao na utakmici protiv Luksemburga, nisam se mogao pomaknuti! Nisam mogao disati, udahnuti zrak", rekao je Menalo, a onda opisao povratak za Zagreb zajedno s klupskim kolegom Amerom Gojakom:

"U automobilu mi je bilo u redu dok sam sjedio. Međutim kad sam došao kući i krenuo na spavanje, opet nisam mogao disati, nisam mogao baš ništa. Odmah sam otišao na Hitnu, mislio sam da će mi dati neki lijek, pa će mi biti bolje. Međutim, kad sam snimio pluća, na snimci su vidjeli da imam covid-ožiljke."

"Napravio mi se neki mjehurić u plućima, on je pukao. Zrak iz pluća je izašao u taj prostor između srca i pluća, pa zato nisam mogao disati. Sedmicu dana sam u bolnici bio na kisiku! Nevjerovatno nešto. Kad sam imao koronu, trajalo je jedan dan, imao sam temperaturu i to je bilo to. A vidite sad šta mi se dogodilo", opisuje reprezentativac Bosne i Hercegovine.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Tri kola prije kraja 1. HNL Dinao vodi sa 70 bodova, četiri više od Hajduka s kojim igra u posljednjem kolu, no sve može riješiti već protiv Osijeka i Šibenika.

"Rekao nam je trener - Dečki, pa šta će Osijek i Hajduk doći u Maksimir i pobijediti nas? Sve je u našim rukama. To je apsolutno tačno. Ako u nedjelju pobijedimo Osijek, u Šibeniku imamo meč loptu. Ne, titula nam neće pobjeći", uvjeren je Menalo. 

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti