Dvojica bh. reprezentativaca blizu novih transfera

Mijenjaju sredinu

Dvojica bh. reprezentativaca blizu novih transfera

A. Čaušević

Nekolicina bh. reprezentativca će tokom ljeta promijeniti klubove. 

Ljetni prijelazni rok se bliži i sve se više špekuliše o mogućim transferima bh. reprezentativaca. Prema njavama inostranih medija dvojica naših fudbalera već pakuju kofere.

Vrlo je izvjesno da će nakon odličnih igara u Konyasporu sredinu promijeniti Amir Hadžiahmetović kojeg čeka znatno jača liga od turske Superlige.

Ovaj 25-godišnjak ulazi u najbolje fudbalske godine i vrijeme je za značajniji iskorak i to prema svemu sudeći u Seriju A.

Mediji u Turskoj su ponovo pokrenuli priču o njegovom transferu u Udinese i to za odličnih sedam miliona eura.

I dok Hadžihametović odlazi zbog odlične forme, čini se da će Ermedin Demirović napustiti Freiburg iz suprotnog razloga.

Demirović igra nešto slabije nego prošle sezone. Do sada je zabio dva gola i tri asistencije zbog čega mu u Feriburgu već traže zamjenu.

Navodno i Demirović nije zadovoljan svojim stusom u ekipi te su ga u bundesligašu spremni pustiti. Već su mu i pronašli zamjenu.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Bh. napadača će u Freiburgu prema svemu sudeći zamijeniti Steffen Tigges iz Borussije Dortmund koji je ove sezone zabio tri gola na devet mečeva.

Od ostalih bh. reprezentativaca izvjesno da se Miralem Pjanić vraća u Barcelonu s posudbe i Bešiktaša, dok je dosta upitnika oko Anela Ahmehodžića koji će vrlo vjerovatno sa Bordeauxom ispasti iz lige pa je upitno da li će francuski klub otkupiti njegov ugovor.

Promo

Top Komentari

Comandini
Pjanic i Demirovic imaju istog menadzera neki dan je bio tekst na reprezentacija.ba Neki Asim Cengic ja mislim
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi