Ništa nije kako se čini: Jakirović je otkrio istinu o Menalu
Foto: Ronald Gorsic/Cropix

Bh. reprezentativca nema u Plzenu

Ništa nije kako se čini: Jakirović je otkrio istinu o Menalu

Admin Čaušević

Hrvatska, ali i bh. javnost ostali su iznenađeni kada su vidjeli da Luka Menalo neće konkurisati za utakmicu 4. kola Konferencijske lige između Victorije Plzen i Dinama. Obrazloženje o toj odluci dao je i sam Sergej Jakirović.

Jakirović je Menala želio vidjeti još u Rijeci, a prilikom dolaska na kupu Dinama odlučio je zadržati povremenog bh. reprezentativca u timu.

Menalov status u Dinamu je takav da priliku uglavnom čeka kao rezervista, a vrlo često zna sjediti i na klupi, dok s vremena na vrijeme dobije i priliku kao starter.

Kako je uglavnom u konkurenciji za utakmice pravo je iznenađenje zašto Menala nije bilo na listi putnika za najvažniji meč Modrih u dosadašnjem dijelu sezone.

U prvi mah se posumnjalo da je iskusni krilni fudbaler otpisan na Maksimiru, međutim istina je drugačija što je potvrdio i šef stručnog štaba Dinama.

Oglasi

Prema riječima Jakirovića razlog je uglavnom taktičke prirode. Kako je imao dovoljno krila u timu odlučio je da dečka iz Čapljine ostavi u Zagrebu.

"Ostavili smo u Zagrebu Menala, jer imamo dovoljno krila, ali nije otpisan, tako smo odlučili za ovu utakmicu", rekao je trofejni trener.

Inače, Menalo je ostao i bez poziva za utakmice reprezentacije BiH protiv Luksemburga i Slovačke, dok je poređenja radi bio na pozivu za oktobarske mečeve.

U dosadašnjem dijelu sezone skupio je devet nastupa za Dinamo bez bilo kakvog učinka, a Jakirović mu je dao šansu u svim takmičenjima.

Najuspješniji hrvatski klub je prije dvije sedmice izgubio na Maksimiru od Čeha s 0:1. Večeras će tražiti osvetu, ali to neće biti nimalo lagan zadatak.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Želimo da gard bude dinamovski, da budemo samouvjereni, da odigramo dobru takmičarku utakmicu. Želimo ovdje nešto uzeti. Morat ćemo biti trkački jako dobri, kad im uzmemo loptu da možemo nešto napraviti", rekao je Jakirović.

Dinamo trenutno drži drugo mjesto u grupi, ali mu je ta pozicija sve osim sigurna pošto po tri boda imaju Astana i Ballkani. Victorija na prvom mjestu ima maksimalan učinak od devet bodova.

Top Komentari

Convict
Idemo jako kao Mamici
0 0
Dejton
I ovaj je izgleda kita I od trenera a pogotovo od covjeka Cuj takticki razlozi Pa sto nisi nekoga drugog ostavio iz taktickih razloga Trebao si covjeku tokom ljeta reci da na njega neces ozbiljnije racunati da moze sebi naci klub u kojem ce ga vise cijeniti a ne ovako
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi