Braća Miletić jedan protiv drugog nedaleko od svog doma: "Dobio sam opkladu"; "Problematičan je"

Golman Filip i štoper Luka

Braća Miletić jedan protiv drugog nedaleko od svog doma: "Dobio sam opkladu"; "Problematičan je" · Intervju

A. Čaušević

Situacije u fudbalu da se na suprotnim stranama nađu dvojica braće i nisu baš tako česta pojava. Jedna takva zabilježena je tokom prijateljske utakmice između Brotnja i Željezničara. 

Jedan protiv drugog su igrali braća Miletić. I to u drugom poluvremenu. Filip (23) je iza sebe imao odličnih 70-ak minuta na golu domaćina, a Luka (26) je nastupio u nastavku za goste.

Braća Miletić su odrasli nekoliko desetina metara od stadiona Luke. Tu su napravili svoje prve fudbalske korake. S njima smo razgovarali nakon susreta.

Iako je njegov tim izgubio mlađi brat je imao razloga za veće zadovoljstvo jer je dobio opkladu. Uspio je odbraniti penal Erminu Zecu, zaustavio je i kazneni udarac Samira Bekrića, ali ga je Bekrić iz ponovljenog jednaesterca matirao.

"Imali smo neku privatnu opkladu, ja ću svoje ispoštovati", rekao nam je Luka.

Luka Miletić
Luka Miletić HŠK Posušje HŠK Posušje Pozicija: DF

Statistika

0 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
2 nastupa
2 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Oglasi

"Ja sam zadovoljan. Opklada je bila takva da li će mi zabiti gol. Bio je toliko samouvjeren, ali sam bio siguran da je to nemoguće", govori raspoloženi Filip.

Golman je postao jer je timu u tom trenutku trebao golman.

"Krenuo sam jako rano, možda i nisam htio biti golman, ali u tom trenutku nismo imali golmana pa me trener stavio na gol."

A sluša li mlađi starijeg brata?

"Slabo me sluša, uvijek je bio problematičan u obitelji", kroz šalu govori Miletić te nastavlja:

"Znate kako je s golmanima, oni su na svoju ruku."

Inače, Filip je golman hrvatskog trećeligaša Ponikve, ali kako je taj rang takmičenja u Hrvatskoj stopiran vratio se u Čitluk gdje brani za Brotnjo.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Nadamo se da će napredovati. Dokazao se danas. Možda bi mogao doći i u Željezničar da malo pojača konkurenciju", završio je štoper Plavih s Grbavice.

Nakon Brotnja obojica su otišli u omladinske selekcije Zrinjskog. Luka je nakon toga promijenio niz klubova u Hrvatskoj, a u Bosni i Hercegovini je posljednje četiri godine. Prije Željezničara je igrao za Vitez i Čelik.

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije