U 27. godini nesretno okončao karijeru, a danas ipak našao klub

Luka Miletić nastavlja s nogometom u nižim ligama

U 27. godini nesretno okončao karijeru, a danas ipak našao klub

E. Škorić

Bivši mladi reprezentativac Bosne i Hercegovine te bivši član Željezničara i Čelika, 27-godišnji Luka Miletić, odlučio je ranije ove godine da okonča karijeru.

Miletić se na ovaj potez odlučio nakon brojnih povreda koje su sputavale njegovu karijeru. Posljednji angažman imao je u Posušju.

Iako više neće igrati profesionalni nogomet, Miletić će ipak biti na terenima. Postao je novi član HNK Međugorje.

Zbog brojnih povreda prerano je okončao profesionalnu karijeru, ali ljubav prema nogometu je ipak presudila, pa je odlučio svojim iskustvom i znnajem pomoći Međugorju u novoj sezoni.

Mostarac je počeo karijeru u Brotnju, igrao za juniore Zrinjskog, a u BiH je pored Željezničara, Čelika i Posušja, nastupao i za Vitez. U Hrvatskoj je pak igrao za Rudeš, Inter Zaprešić, Sesvete, Lučko i Dugopolje.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga HNK:

Skupio je i pet nastupa za U21 reprezentaciju Bosne i Hercegovine, dok je ranije imao dvije utakmice u dresu bh. kadetske selekcije.

Međugorje je trenutno član 1. ŽNL Hercegovačko-neretvanska. Prošlu sezonu završio je na devetom mjestu od 11 timova, ali mnogo veće ambicije ima u novoj sezoni-.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi