Odavno nije viđen u sličnom stanju: Modriću nije bilo ni do čega, a onda ga je ugledao heroj Španije
Foto: Cropix

Scena koja pokazuje koliko je Hrvat veliki igrač

Odavno nije viđen u sličnom stanju: Modriću nije bilo ni do čega, a onda ga je ugledao heroj Španije

Admin Čaušević

Luka Modrić i njegova Hrvatska su doživjeli težak udarac na startu Evropskog prvenstva pošto su poraženi od Španije sa visokih 3:0. Poslije utakmice je viđena scena koja najbolje pokazuje kakva igračka legenda je kapiten Vatrenih.

To što su Španci najavljivali to si u uradili. Objašanjavali su kako će zaustaviti Modrića na startu turnira te su u tome i uspjeli.

Tokom meča Modrić definitivno nije bio na svom nivou, a Zlatko Dalić ga je iz igre izveo nakon sat vremena igre.

Bilo je to pri rezultatu 3:0 zbog čega je Dalić vjerovatno želio da sačuva svog najvažnijeg igrača za ostatak turnira i preostala dva meča grupne faze.

Poslije posljednjeg sudijskog zvižduka Modrić je bio vidno utučen, odavno nije viđen u takvom stanju, vjerovatno razočaran rezultatom.

Modrić je izgledao kao da mu nije bilo ni do čega, to je govorio i njegov govor tijela. Jasno je da mu je dres hrvatske svetinja te da ga svaki poraz boli.

Oglasi

Kakva je veličina zapravo Modrić najbolje se vidjelo kada ga je ugledao Alvaro Morata jedan od strijelaca za Crvenu furiju.

Naime, kad ga je ugledao Morata je odmah krenuo prema Modriću pozdravio se s njim te mu iskazao poštovanje te je uslijedio i kratki zagrljaj. Snimak pogledajte ovdje.

Španija u drugom kolu igra meč protiv Italije, dok će Hrvatska na megdan Albaniji. Taj duel bi za Vatrene mogao biti odlučujući.

Za Modrića je ovo vrlo vjerovatno posljednje veliko takmičenje u dresu reprezentacije, a zanimljivo da se radi čak od petom Euru za legendarnog veznjaka.

Oglasi

"Mi smo ovdje da napravimo veliki rezultat. Mislim da smo već pokazali da pripadamo samom vrhu euvropskog i svjetskog vrha", rekao je Modrić u najavi meča sa Španijom.

"Na posljednja dva SP-a nedostajao nam je samo korak do vrha. Puni smo samopouzdanje i nadamo se da ćemo na Euru napraviti taj završni korak."

Osvajač Zlatne lopte iz 2018. godine kao i cijela reprezentacija Hrvatske su u Njemačku došli sa velikim očekivanjima i s te strane poraz od Španije je sigurno bolan.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ipak, još uvijek ima vremena da se poraz nadoknadi pošto slijede dueli sa Albancima i Italijanima koji zasigurno nisu nivo Španije.

Popravni ispit za Hrvatsku je u srijedu, 19. juna kada će na stadionu u Hamburgu od 15 sati odmjeriti snage sa Albancima.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi