Nazire se novi klub za Ardu Gulera: Imat će sve ono što nema u Real Madridu!
Turski fudbaler ima brojne ponude na stolu (Foto: Ricardo Larreina / AFP)

Poziv u Madrid

Nazire se novi klub za Ardu Gulera: Imat će sve ono što nema u Real Madridu!

Midhat Šljivak

Turski fudbaler Arda Guler (19) najavljivao je ostanak u Real Madridu i naredne sezone, no mnogo su veće šanse da će potrebno iskustvo za veliku scenu sakupljati negdje drugo. Timovi se javljaju kao na traci, a posljednji je Real Sociedad.

Arda Guler je stigao prošlog ljeta u Real Madrid iz turskog velikana Fenerbaheča. Transfer je vrijedio 20 miliona eura, no mladi fudbaler dosad nije dobio pravu šansu kod Carla Ancelottija.

Dobar dio sezone je propustio zbog povreda. Debitovao je u januaru, no od tog trenutka je dobio samo 98 minuta na terenu.

Međutim, u to malo minuta pokazao je kako je istinski majstor s loptom. Brojni timovi spremni su mu pružiti mnogo više nego što to mogu Carlo Ancelotti i Real Madrid i traže ga na posudbu.

Turski novinar Ekrem Konur tvrdi kako je Real Sociedad posljednji u nizu timova koji žele dovesti 19-godišnjaka na posudbu za narednu sezonu.

Oglasi

"Real Sociedad će uskoro započeti pregovore s Real Madridom oko potencijalne posudbe Arde Gulera za narednu sezonu", navodi Konur.

Iako Arda nema namjeru da ide na posudbu, te želi da se bori za mjesto u timu, izvjesno je kako bi narednu sezonu mogao provesti negdje drugo.

Carlo Ancelotti je sasvim svjestan njegovih kvaliteta. To je uvijek javno isticao i tvrdi da s njim samo treba strpljenja.

"Samo budite strpljivi i on će pokazati sav svoj kvalitet. U to smo uvjereni", rekao je nedavno Ancelotti.

Oglasi

Ipak, pretpostavlja se da će uskoro 19-godišnjaku morati saopštiti da će na posudbu. Konkurencija u Realu je jednostavno prevelika i možda je najbolje za sve da ode negdje gdje će igrati mnogo više.

Brojni klubovi žele Ardu

Dosta je klubova koji u svojim redovima žele Ardu Gulera. Real Sociedad je posljednji u nizu, a lista je poprilično duga.

Prethodnih dana spominjala se mogućnost posudbe u Borussiji iz Dortmunda, te Bayernu iz Minhena, a nešto ranije javili su se i drugi klubovi.

Iz Španije pored tima iz San Sebastiana rado bi mu dres svog tima uručili Mallorca i Las Palmas, dok italijanski velikan AC Milan pokušava sklopiti dogovor s Kraljevima sličan onom koji su imali tokom boravka Brahima Diaza na San Siru.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tada je Diaz stigao na višegodišnju posudbu. Ispostavio se to kao pravi potez, igrao je dosta, pružao je odlične partije, te se početkom ove sezone kao kompletan igrač vratio u Real.

Sada isti plan imaju i s Ardom. Međutim, tvrdoglavi Turčin želi da se bori za mjesto i vidjet ćemo hoće li ga uspjeti nagovoriti da ode negdje gdje će imati mnogo veću minutažu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi