U Turskoj se uveliko prenose riječi Luke Modrića: "Ono što je rekao Ardi Guleru..."

Na jednom treningu Reala

U Turskoj se uveliko prenose riječi Luke Modrića: "Ono što je rekao Ardi Guleru..."

Edmir Škorić

Arda Guler veliki je talenat koji je na sebe pozornost privukao dobrim nastupima u Fenerbahčeu, gdje je u dvije sezone dao sedam golova, što je naravno sasvim pristojno za veznjaka koji ima samo 18 godina.

Imao je Arda kratko priliku da se druži i sa Edinom Džekom, no turski reprezentativac je ubrzo nakon dolaska bh. napadača napustio Istanbul. Njega je kao veliku nadu svjetskog fudbala kupio Real Madrid.

Rijetko koji klub na svijetu može da privuče talentovane klince kao Real. Arda ne krije da je ispunio snove kada je potpisao za Real, ali na početku madridske avanture nije imao puno sreće, budući da se povrijedio i nije stigao da upiše nijedan zvanični meč za svoj novi tim.

Bio je u rosteru za predsezonske duele, ali nije tada igrao, no prije potpisa za Real blistao je u dresu Turske i postigao je spektakularan gol u pobjedi nad Walesom (2:0) u junu tekuće godine.

Sada se Guler oporavlja, trenira sa ostatkom Realove ekipe, a jednim potezom na treningu uspio je da "baci na stražnjicu" Eduarda Camavingu. Impresionirao je starije kolege, naročito Luku Modrića, koji je tada rekao ono što su turski mediji ubrzo prenijeli. "Ono što je rekao Ardi Guleru je nevjerovatno i moglo bi mnogo značiti za karijeru našeg fudbalera", pišu Turci.

Oglasi

"Ti ćeš nas izgleda sve penzionisati", rekao je navodno Modrić u šali svom mlađem saigraču koji je ponizio Camavingu driblingom nakon čega je postigao i gol.

Arda je na treninzima impresionirao starije kolege i trenera Carla Ancelottija, a uskoro bismo ga mogli gledati na terenu. Posebno ga je hvalio Toni Kroos.

"Ovaj tip je 'lud', pa on radi neke stvari koje niko od nas ne bi mogao sa 18 godina. Njegova lijeva noga je nevjerovatna".

Navedeno je da je Arda Guler, koji se sastao s Carlom Ancelottijem, nestrpljiv da igra, ali da neće žuriti po tom pitanju. Objavljeno je da mlada zvijezda može igrati nakon što neko vrijeme fizički ojača. Vjeruje se da bi mogao zaigrati protiv Brage sredinom naredne sedmice ili protiv Valencije nakon reprezentativne pauze.

Potražite više informacija na temu La Liga:

No, savjeti koje dobija od svojih iskusnih saigrača i velikih fudbalskih znalaca kao što su Modrić i Kroos mogli bi mu u životu isuviše pomoći na putu da ostvari karijeru barem približno dobru kao oni.

Upravo takve stvari su za mlade fudbalere ključne, da imaju od koga da uče i da ih ko hrani pravim savjetima u začetku karijere.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Sioux1921
Dugo niste pisali o modricu ima nekoliko sati ja se bio zabrinuo
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi