Beckham i Đoković jesu, a Modrić i Livaković večeras nisu u Parizu: Da jesu doživjeli bi razočarenje

Ceremonija dodjele Zlatne lopte

Beckham i Đoković jesu, a Modrić i Livaković večeras nisu u Parizu: Da jesu doživjeli bi razočarenje

A. Čaušević

Iako su se našli među nominovanim hrvatski reprezentativci Luka Modrić i Dominik Livaković se nisu pojavili na ceremoniji dodjele Zlatne lopte, vjerovatno svjesni šta bi ih tamo dočekalo. 

Luka Modrić se našao na listi kandidata za najboljeg igrača svijeta, a kapiten reprezentacije Hrvatske nije završio u samom vrhu kao što je to bio slučaj 2018. godine kada je osvojio ovu prestižnu nagradu. 

Najbolji fudbaler Hrvatske u historiji je na kraju završio na 10. mjestu nakon što je imao solindu sezonu u dresu Reala dok je Hrvate vodio do bronze na Mundijalu te finala Lige nacija.

Sjajni nastupi u dresu Vatrenih su i Dominiku Livakoviću donijeli kandidaturu da ponese nagradu Lav Yashin, odnosno bude izabran za najboljeg golmana.

Nekadašnji čuvar mreže Dinama, a od ove sezone "jedinica" Fenerbahcea je na kraju zauzeo sedmo mjesto.

Oglasi

Hrvat se danas popodne družio sa Edinom Džekom, Dušanom Tadićem i Eldinom Adilovićem pa se već tada moglo zaključiti da se neće pojaviti u Parizu. 

Na kraju je Livaković ostao bez nagrade pošto je vrijedno priznanje odišlo u ruke Dibua Martineza koji je dominirao na Mundijalu u Kataru.

Martinez je branio nemoguće na Svjetskom prvenstvu i može se reći da je zasluženo dobio prestižnog golmansko priznanje. 

Inače, u teatru Chatelet su se pojavile mnoge poznate ličnosti, a među njima su Novak Đoković koje čeka Masters u Parizu, te proslavljeni fudbalski as, David Beckham.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Najbolji svjetski teniser je za vikend posmatrao meč finala Svjetskog prvenstva u ragbiju gdje je snimljen u društvu Rite Ore, poznate pjevačice albanskog porijekla zbog čega se suočio sa kritikama u Srbiji. 

Top Komentari

Mel_Glupson
Poceo sam sumnjati da Livakovicev otac vodi ovaj portal hahaha kako u svakom članku on il đeko.. cak i u wandinim člancima iskacu đeko i livakovic wanda se skinula a livakovic to neće pamtiti po dobrom
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi