Ancelotti nastavlja "peglati" Modrića: Opet mu je napravio isto, Hrvat može početi pakovati kofere

Hrvatu je sudbina ispisana

Ancelotti nastavlja "peglati" Modrića: Opet mu je napravio isto, Hrvat može početi pakovati kofere

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti ne odustaje od svog plana sa Lukom Modrićem. Hrvat već može početi sa pakovanjem kofera iako mu je preostalo jo osam mjeseci ugovora sa Real Madridom.

Manje-više je svima jasno da se bliži kraj Modrićeve ere u Real Madridu jer sezona je uzela puni zamah, a Ancelottijevi planovi sa Hrvatom su poprilično jasni.

Iako mu je prilikom produženja ugovora obećano da se njegov status neće promijeniti, realnost je da Modrić više nije nedodirljiv te da je izgubio mjesto startera.

Ancelotti nastavlja sa ustaljenom praksom kada je u pitanju Modrić. Hrvat jednu utakmicu igrat kao starter, onda je automatski narednu rezervista.

Hrvat je minulog vikenda počeo meč protiv Raya Vallecana, a protiv Brage za meč 4. kola Lige prvaka završio je na klupi.

Oglasi

Bez obzira što su veznjaci Aurielien Tchoumeni i Jude Bellingham povrijeđeni, Ancelotti je svejedno Modrića ostavio na klupi.

U dosadašnjem dijelu sezone Modrić je samo na dva meča u nizu bio starter. U Ligi prvaka protiv Union Berlina, a zatim protiv Atletico Madrida u prvenstvu.

Upravo je loše izdanje u madridskom derbiju i zamjena na poluvremenu odredila nastavak sezone za Hrvata koji od tada uglavnom grije klupu.

Bez obzira što o njemu pohvalno govori tokom izjava kristalno je jasno da se Ancelotti više ne oslanja na Modrića kao što je to bio slučaj u prethodnim sezonama.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Modrić ima 38 godina, njegov igrački vijek se bliži kraju baš kao i dani u Real Madridu gdje više nije nedodirljiv. Do sada je u ovoj sezoni skupio 13 nastupa uz skroman učinak od jedne asistencije.

Posljednja dešavanja su indirektna poruka da Hrvat već počne raditi na planovima za svoju budućnost jer će Kraljeve napustiti, ako ne u januaru, onda gotovo sigurno na kraju sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi