Fotografija za koju bi Modrić najradije da nestane: Grudi neoprezne plavuše su zasjenile najvažnije

Nastala je prije dugog niza godina

Fotografija za koju bi Modrić najradije da nestane: Grudi neoprezne plavuše su zasjenile najvažnije

Admin Čaušević

Luka Modrić na velikoj sceni igra već skoro dvije decenije. U karijeri je postigao i više nego što je vjerovatno i zamišljao. Najveće priznanje je svakako dobio 2018. godine kada je osvojio Zlatnu loptu. Međutim, u karijeri svakop sportiste postoje trenuci za koje bi oni najradije voljeli da nestanu.

Prije nekoliko godina Modrić je bio u centru hrvatske javnosti jer se pojavio kao svjedok na suđenju Zdravku Mamiću zbog izvlačenja novca iz Dinama. Nekadašnji prvi čovjek Modrih je u međuvremenu osuđen, a svoje utočište je pronašao u Bosni i Hercegovini. 

Upravo je za Mamića Modrićeva vezana i fotografija sa potpisa ugovora kojem su pojedini hrvatski mediji dali epitet "robovlasničkog". 

Još prije duže od 15 godina zabilježen je trenutak na kojem Modrić potpisuje ugovor sa Dinamom kojeg je u to vrijeme zastupao Zdravko Mamić.

Ugovore na stol je donijela plavokosa hostesa koja je bila neoprezna te je dozvolila da njene grudi na neki način završe u prvom planu.

Oglasi

Kao što je poznato Modrić je prije pet godina bio na suđenju Mamiću odlučio promijeniti svoj prvobitni iskaz.

"Nakon što sam ja već igrao za Tottenham, sačinjen je aneks ugovora o profesionalnom igranju između mene i NK Dinama temeljem kojega meni pripada 50 posto transfera.

Zdravko Mamić tada mi je objasnio da je nužno da potpišem taj aneks - rekao je to Luka Modrić 2015. na ispitivanju u USKOK-u.

Ipak, kada je počelo suđenje osvajač Zlatne lopte je odlučio promijeniti ploču te je dobio "amenziju" kako su u to vrijeme pisali hrvatski mediji.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

"Nikada nisam rekao da je aneks potpisan nakon mog odlaska u Tottenham, nego da se ne mogu sjetiti kada je to napravljeno", poručio je Modrić na suđenju.

Podsjećanja radi, Modrić je ljetos zajedno sa Dejanom Lovrenom otužen za davanje lažnog iskaza. Kapitena Vatrenih terete da je svjesno neistinito izjavio kako  je anekse ugovora o profesionalnom igranju potpisivao svaki put kada bi produžavao profesionalni ugovor te da je te anekse ponovno potpisao nakon odlaska iz matičnog kluba.

Top Komentari

ViniJr
To nisu grudi nego grudi u tragovima hahaha
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi