Laže ko kaže da nije do para - Tri tima su bila u igri za Mbappea, on odabrao onaj koji ima novac
Francuski napadač će od naredne sezone nositi dres kraljevskog kluba (AP Photo/Thibault Camus)

Francuz se odlučio za Real Madrid

Laže ko kaže da nije do para - Tri tima su bila u igri za Mbappea, on odabrao onaj koji ima novac

Midhat Šljivak

Kylian Mbappe će po svemu sudeći pojačati Real Madrid u narednoj sezoni. Francuz sprema objavu u odlasku iz PSG-a u Real koji je jedini bio spreman da mu ispuni sve finansijske zahtjeve koji su bili ogromni.

Saga oko Kyliana Mbappea i transfera u Real Madrid konačno će se završiti. Brojni evropski mediji objavili su kako će Francuz od naredne sezone obući dres kraljevskog kluba i konačno će nakon sedam godina napustiti PSG.

Iako su mu davali sve što poželi, PSG jednostavno nije mogao zadržati Mbappea. Odlučio je da ode, a Real je jedini klub koji je bio spreman ispuniti sve njegove finansijske zahtjeve.

Engleski mediji tvrde kako su Liverpool i Arsenal imali šanse da ga dovedu u svoje redove.

Francuz je iskazao spremnost za odlazak u Premiership, no na kraju niko osim Kraljeva iz Madrida nije želio ispuniti želje 25-godišnjeg napadača.

Oglasi

A one su zaista ogromne. Real će mu samo za potpis ugovora isplatiti bonus od nerealnih 120 miliona eura, no to nije sve.

Mbappe će u Madridu na godišnjem nivou zaraživati 50 miliona eura bruto, odnosno 25 miliona eura neto, no njemu će ići većina zarade od 'prodaje lika', pa će dodatne desetine miliona godišnje biti na računu francuskog napadača.

Na sve je to kraljevski klub pristao kako bi Mbappe zaigrao za njih i sada se čeka samo službena potvrda njegovog dolaska.

Toni Kroos je najplaćeniji igrač Real Madrida

Nijemac Toni Kroos trenutno drži vrh kao najplaćeniji igrač Real Madrida. Iskusni vezni fudbaler ima platu od 24.3 miliona eura bruto na godišnjem nivou.

Oglasi

50 posto prihoda ide na porez državi Španiji, a treba napomenuti da se očekuje da će Kroos naredne sezone potpisati novi, mnogo skromniji ugovor s Kraljevima.

Iza Kroosa je David Alaba s bruto zaradom od 22.5 miliona eura, Luka Modrić s gotovo 22 miliona, a cifru od preko 20 miliona eura bruto zarade prelaze još Vinicius Junior i Jude Bellingham s 20.8 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Najmanje novca u kraljevskom klubu zarađuje napadač Joselu koji je pristao na bruto platu od 2.5 miliona eura po sezoni. Njemu je to sasvim dovoljno jer je zaluđen klubom.

Mbappe će biti uvjerljivo najplaćeniji fudbaler Reala, a to bi moglo donijeti dosta komešanja među ostalim igračima, posebno mladim zvijezdama koje igraju čudesan fudbal.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Amansio
Mogu kupit potrošit milijardu i nitko ništa jadni everton jedba par milona 10 bodova
0 0
Amansio
Da je do para pojacao bi sity za koji ne vazi gair pley
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi