Mrak na oči Carlu Ancelottiju zbog sinoćnjih dešavanja - Dotakao se suđenja, pa prozvao svoje igrače
Carlo Ancelotti nije zadovoljan što su njegovi igrači previše prigovarali sudiji.

Trener Real Madrida iskren

Mrak na oči Carlu Ancelottiju zbog sinoćnjih dešavanja - Dotakao se suđenja, pa prozvao svoje igrače

Eldar Ganibegović

Carlo Ancelotti imao je šta da kaže nakon sinoćnje utakmice Real Madrida i Mallorce. Posebnu je kritiku uputio na račun svojih igrača. 

Sinoć je Real Madrid u okviru 19. kola španske Primere ugostio Mallorcu. Kraljevi su teškom mukom slavili pobjedu, a meč je odlučen jednim golom u kasnoj fazi utakmice.

Bilo je dosta prigovora na suđenje u toku same utakmice. Najviše se to odnosi na prvo poluvrijeme, a o tome je na pressici nakon meča govorio i trener Reala, Carlo Ancelotti.

Italijanski stručnjak istakao je da je to jedna od zamjerki na račun njegovih igrača. Odnosno to što su previše upućivali protesta kod sudije.

"On je mlad i kvalitetan", rekao je Ancelotti misleći na sudiju Ruiza, pa nastavio: "Previše smo protestvovali. Vidio sam žute kartone zbog prigovora i to mi se ne sviđa", rekao je Carlo Ancelotti.

Oglasi

Podsjetimo, jedina dva žuta kartona u taboru Real Madrida dobili su Rodrygo i Lunin u prvom poluvremenu. Obojica su javne opomene zaradili zbog prigovora glavnom sudiji.

Mallorca je sinoć dobila tri žuta kartona, ali nijedan zbog prigovora. 

Vinicius Junior se nije dao isprovocirati

U zanimljivoj situaciji našao se sinoć temperamentni fudbaler Real Madrida, Vinicius Junior. Igrač gostiju pokušao je da ga isprovocira, ali mu nije pošlo za rukom.

Brazilac je igrao do 60. minute, imao jednu veliku priliku i bio akter pomenute situacije. Međutim, reagovao je vrlo smireno i pametno, te izbjegao sankcije.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Iako je odigrao popriličnu blijedu partiju i bio jedan od najgorih igrača na terenu sinoć, Vinicius Junior će od Ancelottija sigurno dobiti pohvale za ovu reakciju. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi