Pao na pod i cijeli Bernabeu utihnuo, a onda je saopštio vijesti koje je svaki navijač Reala čekao

Zbog povrede izašao iz igre

Pao na pod i cijeli Bernabeu utihnuo, a onda je saopštio vijesti koje je svaki navijač Reala čekao

E. Čaušević

Fudbaleri Real Madrida plasirali su se u četvrtfinale Lige prvaka nakon što su i u revanšu uspjeli da pobijede Liverpool. Kraljevi su slavili sa 1:0 golom Karima Benzeme, no sve to je bilo u drugom planu zbog povrede koju je ponovo zadobio francuski napadač.

Benzema ove sezone muku muči sa skočnim zglobom desne noge, te se tek oporavio pred revanš okršaj protiv Redsa nakon što je propustio nekoliko utakmca u domaćem prvenstvu.

Francuski napadač je u 78. minuti zabio jedini pogodak na meču kada je na asistenciju Viniciusa Juniora savladao Alissona za 1:0, ali je potom Santiago Bernabeu utihnuo jer se Benzema odmah požalio na povredu skočnog zgloba.

Benzema je dobio nezgodan udarac prije nego što je postigao pogodak za pobjedu Kraljeva koji je i definitivno riješio pitanje putnika u četvrtfinale ovog takmičenja. Samo četiri minute kasnije Carlo Ancelotti je morao da izvede Benzemu iz igre što je itekako zabrinule navijače Reala.

Naime, već u nedjelju Real Madrid očekuje veliki derbi protiv Barcelone na stadionu Camp Nou koji bi mogao riješiti pitanje oko prvaka Španije.

Barcelona ima trenutno devet bodova više od Real Madrida i ukoliko Kraljevi ne slave u El Clasicu čini se da od odbrane titule prvaka neće biti ništa.

Oglasi

Navijači Real Madrida bili su itekako zabrinuti zbog povrede koju je zadobio Benzema jer znaju da su bez njega u El Clasicu itekako oslabljeni. Međutim, Francuz se oglasio odmah nakon utakmice i oduševio je navijače.

Benzema je sinoć dobio nagradu za igrača utakmice protiv Liverpoola, a potom je kratko prokomentarisao da će biti spreman za El Clasico koji se igra u nedjelju od 21 sat.

"El Clasico? Bit ću tu i igrat ću", rekao je Benzema čime je oduševio navijače Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Benzema je u dosadašnjem dijelu sezone u dresu Real Madrida odigrao 28 mečeva u svim takmičenjima, te je zabio 19 golova i upisao pet asistencija što je sjajan učina s obzirom koliko su ga mučile povrede.

Real Madrid u nedjelju protiv Barcelone nema pravo na kiks, a da li će uspjeti ponovo "zakuhati" borbu za prvkaa Španije ostaje nam da vidimo.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

PapaK
Nemoj samo da budes tu i da igras kao i prosli put, hahahaha :)))) Sakata Barcelona vas naguzila na Bernabeu. Dzaba vam i Tebas, i Perez, i izmisljene afere, naguzice vas Blaugrana PONOVO.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi