Fabrizio Romano najavio - Sergej Jakirović najblistaviji dijamant Maksimira prodaje za ogroman novac
FOTO: EPA

Poznato i gdje ide

Fabrizio Romano najavio - Sergej Jakirović najblistaviji dijamant Maksimira prodaje za ogroman novac

Esmer Oštraković

Ako je neki klub u regionu poznat po fenomenalnim izlaznim transferima to je naravno ekipa Dinama iz Zagreba.

Upravo ovaj tim sprema novi veliki posao, ali to znači da će Sergej Jakirović ostati bez svog najvećeg dijamanta. Naravno, radi se o Martinu Baturini.

Kako je prenio "doktor" za transfere Fabrizio Romano, Baturina će u januaru promijeniti sredinu, a njegov novi klub će biti Šahtar.

Upravo Romano tvrdi da je Šahtar počeo pregovore sa Dinamom oko transfera najblistavijeg dijamanta sa Maksimira.

Osim Baturine Šahtar želi do kraja januara dovesti još jednog veznog fudbalera, a radi se o Marlonu Gomesu iz Vasca da Game.

Oglasi

Navodno je Dinamo već postavio cijenu za Baturinu, te će tako Šahtar morati da plati 18 miliona eura za dovođenje ovog mladog veznjaka.

Inače, ova sezona je za sada dosta slaba za Baturinu. Odigrao je 26 utakmica i postigao dva gola, te je dodao dvije asistencije.

Kada je riječ o prošloj sezoni odigrao je 49 utakmica i postigao je sedam golova uz trinaest asistencija.

Nedavno se za Baturinu raspitivao i tim iz Italije, a navodno je riječ o ekipi Atalante.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Ipak, problem je bio taj što su oni ponudili 13 miliona eura, što u Dinamu smatraju da je premalo za njihovog fudbalera.

Pitanje je da li će ih ponuda Šahtara zadovoljiti, ali ono što je dobro po njih jeste da su se odmah izjasnili koliko novca traže za Baturinu.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Hahaha, ovo je kao da napišeš da se Bilbija prodaje u Željezničar
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi