Mourinho je prije 10 godina imao predskazanje: Sve što tražim od navijača Reala je da...

Bio je i više nego u pravu

Mourinho je prije 10 godina imao predskazanje: Sve što tražim od navijača Reala je da...

E. Ganibegović

Iako s 36 godina na leđima, Luka Modrić je idalje motor ekipe Real Madrida.

Kapiten reprezentacije Hrvatske u Real je stigao 2012. godine iz Tottenhama, kada je trener bio Jose Mourinho.

Naravno, nije se odmah stopostotno uklopio u ekipu i pokazivao ono što je pokazivao godinama kasnije, ali portugalski trener znao je da u rukama ima dragulja.

"Sve što tražim od navijača Real Madrida je da Luki Modriću daju malo vremena i da budu strpljivi. Toliko je dobar da će se Santiago Bernabeu zaljubiti u njegovu klasu", rekao je Mourinho o Modriću 2012. godine.

Danas, deset godina kasnije, vidimo da je Posebni bio apsolutno u pravu.

S Real Madridom je Luka Modrić po četiri puta bio prvak Evrope i svijeta, dva puta na krovu Španije, uz jedan trofej španskog Kupa, četiri trofeja u španskom i tri u UEFA-inom Superkupu.

Za Real Madrid je odigrao ukupno 415 utakmica postigavši pritom 30 golova uz 66 asistencija. Godine 2018. Modrić je dobio i Zlatnu loptu i tako prekinuo veliki niz Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić je karijeru počeo u rodnom Zadru, 2002. godine prelazi u Dinamo Zagreb, a jednu sezonu odigrao je na posudbi i u Zrinjskom, te u Interu iz Zaprešića. Godine 2008. prelazi u Tottenham i tada kreće velika karijera.

Za reprezentaciju Hrvatske odigrao je 146 utakmica i postigao 20 golova, a najveći uspjeh mu je drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Rusiji 2018. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Klicko
Sve sto trazim od navijaca reala jeste da vrse pritisak na sudiju kad su penali u pitanju jer je to nas najjaci adut za pobjedu.U prevodu.Logicno
2 10
user1614932756
Nece vise nikad ovakav igrac sa balkana doci,on i dzeko nikad vise
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi