Luka Modrić je najbolji igrač Evrope!

U Monte Carlu proglašen dobitnik prestižnog priznanja

Luka Modrić je najbolji igrač Evrope!

Danas je u Monte Carlu održan žrijeb za grupnu fazu nove sezone Lige prvaka, a između izvlačenja grupa proglašavani su i osvajači prestižnih nagrada po izboru UEFA-e.

S najviše pažnje se pratilo svakako proglašenje za najboljeg igrača Evrope u protekloj godini. U konkurenciji za ovo prestižno priznanje su se našli Cristiano Ronaldo, Luka Modrić i Mohamed Salah, a nagrada je na kraju otišla u ruke Luke Modrića.

Podsjetimo, Luka Modrić je imao sjajnu sezonu u dresu Real Madrida sa kojim je ponovo stigao do titule prvaka Španije, dok je svoju Hrvatsku odveo do historijskog uspjeha i drugog mjesta na Mundijalu u Rusiji.

U Monte Carlu je dodijeljeno još nekoliko priznanja, pa je tako najboljim golmanom Evrope proglašen Realov Keylor Navas, njegov kolega i kapiten Kraljeva Sergio Ramos je dobio nagradu za najboljeg defanzivca. Nastavila se dominacija Reala u nagradama, pa je Luka Modrić proglašen najboljim veznjakom, a Cristiano Ronaldo najboljim napadačem. Dankinja Pernille Harder je proglašena najboljom fudbalerkom Evrope.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Dodijeljena je i premijerna nagrada za jednakost u igri. Ova nagrada se dodjeljuje igraču koji je na najbolji način promovisao različitost, a pripala je gruzijcu Guramu Kashiji.

Top Komentari

kikiriki
O boze koji kreteni njega izabrase,pa salah (egipcanin)je jednu klasu ispred modrica,salah koji je zabio vise od 30 golova i jos moram napominiti da on nije napadac,nego je desno ofanzivno krilo,pa ljudi,ovi strucnjaci koji su ga birali ispred salaha,ONI SU KITE KOJI NEMAJU POJMA O FUDBALU
13 34
Mu'min Juventino FKS
Smjenso jadno, nezasluzeno, svaka njemu cast al ubjedljivo najbolji je bio brat moj. Al tako je to cetnik ramos ukrade ligu sampiona ukrade zlatnu loptu sve bratu, zato zasluzuje da ga neko zakolje
5 26

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi