"Ronaldo? Već sam ga bio kupio, ali me zeznuo Marcelo Salas"

Luciano Moggi, nekadašnji Juventusov mag otkrio

"Ronaldo? Već sam ga bio kupio, ali me zeznuo Marcelo Salas"

Luciano Moggi otkrio je nevjerovatan detalj vezan za Cristiana Ronalda koji se zbio 2003. godine i dodao je da 2018. ne bi potrošio 112 miliona eura na '33-godišnjeg igrača'.

Govoreći za Corriere dello Sport u srijedu, Moggi je objasnio kako je nevoljkost Marcela Salasa da se pridruži lisabonskom Sportingu zaustavila Ronalda da kao tinejdžer dođe u Juve.

Dodao je također da je prvo trebalo prodati Gonzala Higuaina za 50 miliona eura prije nego što je doveden CR7.

"Ronaldo je Fiatova akvizicija. Osim toga, već sam kupio Cristiana Ronalda", rekao je za Corriere dello Sport.

"Imao je 18 godina i igrao je za Sporting u to vrijeme. Vidio sam ga, a sljedećeg jutra potpisao sam ugovor s njim.

"Dogovor je bio da platimo Sportingu pet milijardi lira obeštećenje plus Marcelo Salas, kojemu bih također dao milijardu lira kao naknadu. Ali onda se Salas odlučio za River Plate i Manchester United je onda pokupio Ronalda.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"U to je vrijeme bila kriza u Juventusu. Nismo imali novčića. Što se tiče marketinga, doveđenje Ronalda je izvanredan transfer, ali ja nikada ne bih potpisao 33-godišnjeg igrača, a pogotovo ga ne bih doveo prije prodaje Higuaina, nekog ko vam i dalje garantuje 20 golova u ligi.

"Higuaina bih prodao za 50 miliona eura, a tek nakon toga bih potpisao Ronalda."

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi