Jedni slave, drugi na koljenima: El Clasico ponudio spektakl, Real Madrid je novi prvak Španije!

Pet golova smo vidjeli

Jedni slave, drugi na koljenima: El Clasico ponudio spektakl, Real Madrid je novi prvak Španije!

Eldar Ganibegović

Sjajan El Clasico smo gledali u 32. kolu Primere. Real Madrid i Barcelona odigrali su meč pun drame i neizvjesnosti, Real Madrid je slavio s 3:2, a vidjeli smo još dosta toga osim pet pogodaka. 

Odmah na startu utakmice gol. Raphinha je centrirao iz kornera, a Christensen u šestoj minuti Barceloni donosi prednost na Bernabeuu.

Dvije minute nakon toga velika šansa za Viniciusa. Proigrao ga je sjajno Modrić, ali Brazilac šutira tik preko gola.

Barcelona je mogla do drugog pogotka u 14. minuti. Lijepa solo dionica Yamala je to bila, ali Lunin je zaustavio njegov udarac.

Penal za Real Madrid u 16. minuti. Cubarsi ga je napravio, Vinicius preuzima odgovornost i pogađa za 1:1.

Robert Lewandowski prijeti u 25. minuti. Njegov udarac glavom ide tik iznad prečke, da bi tri minute kasnije Lunin ponovo zaustavio pokušaj Yamala.

Oglasi

Mislio je tinejdžer da je gol, konsultovan je i VAR i na kraju od pogotka nije bilo ništa.

Poluvrijeme se sa prilikama završava šansom za goste. Gundogan iz slobodnog udarca šutira tik preko gola.

Finiš prvog poluvremena El Clasica donio je neželjene scene. De Jongu je stradao zglob i nizozemskog veznjaka čeka višemjesečna pauza.

Fermin Lopez je u 58. minuti tražio penal, nije da dobio. Nije ga dobio ni Real Madrid osam minuta kasnije kada je neko od igrača Barcelone igrao rukom.

Oglasi

Igrala se 69. minuta kada Fermin Lopez pogađa za 2:1 nakon što je pokupio jednu odbijenu loptu, no samo četiri minute kasnije Vazquez na asistenciju Viniciusa vraća stvari na početak.

Ter Stegen zaustavlja pokušaj Viniciusa Juniora u 78. minuti, no prva minuta sudijske nadoknade donosi novi gol i tri boda Realu. Junak je bio Jude Bellingham.

Real Madrid je sada prvi s 81 bodom. Ima 11 više od Barcelone šest kola prije kraja i gotovo sa sigurnošću Kraljeve možemo proglasiti novim prvacima Španije.

Primera, 32. kolo:

Real Madrid - Barcelona 3:2

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real Madrid (4-3-1-2): Lunin; Camavinga, Tchouameni, Rudiger, Vazquez; Modrić, Kroos, Valverde; Bellingham; Vinicus, Rodrygo.

Barcelona (4-3-3): Ter Stegen; Araujo, Cubarsi, Cancelo, Kounde; Gundogan, De Jong, Christensen; Yamal, Raphinha, Lewandowski.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ramo Legenda
Hala Madrid! Casna pobjeda protiv kúrve barce
7 0
ubnt
Ghovna su pustena u kanalizaciju. Negreira place...
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi