Stigla je velika vijest zbog koje će Modrić pustiti suzu, pa dobiti najveću odgovornost u karijeri

Preostalo je sačekati zvaničnu potvrdu

Stigla je velika vijest zbog koje će Modrić pustiti suzu, pa dobiti najveću odgovornost u karijeri

Admin Čaušević

Stigla je vijest koja je već danima u zraku. Iako se direktno ne tiče Luke Modrića, nema sumnje da će legendarnom Hrvatu biti jako teško zbog svega, ali će mu donijeti i veliku odgovornost, možda i najveću u karijeri. 

Real Madrid će u novoj sezoni imati novog kapitena. Kapitensku traku će nositi Luka Modrić. Preostalo je samo da potpiše jednogodišnje produženje ugovora sa Kraljevima.

Nakon što je cijelu karijeru proveo igrajući za Real, Nacho Fernandez napušta Kraljeve. Potvrdio je to i poznati transfer guru Fabrizio Romano te otkrio njegovu narednu destinaciju.

Iskusni štoper je već obavio ljekarske preglede i njegova naredna stanica, vjerovatno i posljednja u karijeri bit će saudijski klub Al Qadsiah.

Kada bude završena sva potrebna dokumentacija te stigne potvrda Nacho će sa klubom iz saudijske Pro lige potpisati dvogodišnji ugovor i tako završiti jedn eru.

Odlazak Nacha znači da će novi kapiten Kraljeva postati Modrić, a sigurno Hrvatu neće biti drago zbog odlaska igrača s kojim je imao poseban odnos pa je za očekivati emotivni oproštaj.

Oglasi

Tako u razmaku od nekoliko sedmica Modrić ostaje bez dvojice saigrača s kojim je svlačionicu dijelio punu deceniju jer je ranije otišao i Toni Kroos.

Odlazak Nacha znači da četvrtu godinu zaredom Los Blancosi ostaju bez kapitena pošto su to ranije redom uradili Sergio Ramos, Marcelo te Karim Benzema.

Zanimljivo da bi se trend trebao nastaviti i sljedećeg ljeta je se očekuje da Modrić potpiše jednogodišnji ugovor te poslije toga i definitivno napusti Kraljeve.

Možda će Modrić i pustiti suzu zbog oproštaja sa Nachom, ali njegov odlazak znači i najveću odgovornost za hrvatskog veznjaka, barem u klupskoj karijeri.

Oglasi

Naime, osvajač Zlatne lopte će i definitivno postati kapiten velikog Real Madrida. To sa sobom nosi privilegiju kakvu su u karijeri imali samo rijetki što dovoljno govori kakva veličina je hrvatski veznjak.

Modrić je živa legenda Reala, osvojio sve što se može osvojiti, postavio je niz rekorda, ali biti prvi kapiten Reala je nešto potpuno drugo pošto takvu čast nisu poređenje radi imali ni velikani poput Zinedinea Zidanea ili Cristiana Ronalda.

Hrvat dres Kraljeva nosi još od 2012. godine. U međuvremenu je upisao preko 500 nastupa te osvojio nevjerovatnih šest Liga prvaka što ga čini jednim od najuspješnijih igrača u historiji.

Unazad mjesecima je bio na korak od odlaska, ali je sjajnim finišom sezone uspio da izbori novi ugovor. Produženje se očekuje po završetku Evropskog prvenstva.

Inače, prvi zamjenik Modriću bit će Dani Carvajal, a naredni na listi su Lucas Vazquez te Federico Valverde.

Vidjet ćemo nakon Evropskog prvenstva kakve nas još vijesti očekuju iz Madrida gdje bi moglo biti uzbudljivo ovo ljeto.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

vedin
Luka Modric će igrati 5 do 10 minuta po utakmici možda!!!
1 2
SactownCali
Cuj suzu da pusti ? Naslov u rangu zbunjen lud normalan...
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi