Hrvatska je izgubila, ali Luka Modrić je ispao neviđen car
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Gospodski potez

Hrvatska je izgubila, ali Luka Modrić je ispao neviđen car

Midhat Šljivak

Reprezentacija Turske prva je selekcija koja je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo uspjela savladati Hrvatsku, a izabranici Vincenza Montelle su slavili s 1:0. Luka Modrić nije previše pomogao Vatrenim, bio je veoma nervozan, no za mladog turskog fudbalera iz Juventusa Kenana Yildiza je ispao pravi car.

Luka Modrić i selekcija Hrvatske nisu imali razloga za slavlje. Turska je slavila u Osijeku s 1:0 i potpuno je zakomplikovala situaciju u borbi za plasman na Evropsko prvenstvo.

Nije 38-godišnji hrvatski veznjak bio previše sretan zbog dešavanja na terenu. Bio je veoma nervozan, dobio je žuti karton, te je vrijeđao engleskog sudiju Anthonyja Taylora u finišu utakmice.

Ipak, Luka je još jednom potvrdio da je van terena pravi car. Dokaz je scena nakon utakmice kada ga je mladi turski reprezentativac i član Juventusa Kenan Yildiz (18) zamolio za razmjenu dresova.

Modrić je bez ikakvog oklijevanja prihvatio razmjenu. Yildiz je pored dresa dobio fotografiju i sigurno je ovo talentovanom tinejdžeru bila noć za pamćenje jer je upisao i debi u nacionalnom dresu.

Dresa Luke Modrića sačuvat će kao uspomenu na ovu fenomenalnu noć u Osijeku. Zauvijek će je se sjećati, a treba svakako napomenuti da se mladom napadaču Stare dame predviđa velika karijera.

Kenan Yildiz je rođen u Njemačkoj 2005. godine. Karijeru je počeo u ekipi Jahn Regensburg, ali je još kao sedmogodišnjak primijećen od minhenskog Bayerna, pa je školovanje i fudbalsku karijeru nastavio u velikanu iz Minhena.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Kako u Bayernu nije vidio budućnost u prvom timu prošle godine se odlučio na transfer u Juventus. Ispostavio se to kao odličan potez jer u Torinu već dobija dosta šanse za igru u prvom timu kod Maxa Allegrija.

Za Bianconere je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao četiri utakmice i još se čeka njegov prvi pogodak. Nema dileme da će ubrzo i doći.

Top Komentari

Hanibal
Realno, Hrvatska bez Modrica bit ce nivo Kosova i biH.
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi