Potez za divljenje: Romano otkrio na koji način je Mbappe pokazao veliko poštovanje prema Modriću

Zna da se za svoj status tek mora izboriti

Potez za divljenje: Romano otkrio na koji način je Mbappe pokazao veliko poštovanje prema Modriću

Endin Čaušević

Real Madrid sinoć je konačno objavio da je Kylian Mbappe novi igrač ovog tima i već je poznato da će Francuz nositi dres s brojem devet. Nije tajna da je on htio da zaduži "desetku", ali ono što je uradio Luki Modriću će se još prepričavati.

Mbappe je na kraju protekle sezone odlučio da napusti PSG po isteku ugovora i već tada je bilo jasno da će francuski reprezentativac karijeru nastaviti u dresu Real Madrida.

Kraljevi su sinoć ozvaničili dolazak Mbappea, a vijest da je ovaj napadač potpisao za Real izazvala je oduševljenje među navijačima i pad klupske stranice kada je stigla zvanična potvrda.

Već je poznato da će Mbappe u narednoj sezoni na dresu nositi broj devet, a očekuje se da idućeg ljeta uzme broj deset koji je inače njegov najdraži i koji nosi u reprezentaciji Francuske.

Jasno je da je "desetka" u Realu zauzeta već godina i pripada Luki Modriću koji još uvijek nema namjeru da napušta klub i očekuje se da se uskoro potvrdi da je Hrvat produžio ugovor na još godinu dana.

Mbappeov prvi izbor bio je broj deset dok se špekulisalo da će Modrić napustiti klub, ali kada je postalo jasno da hrvatski veznjak ostaje u Madridu francuski napadač je postupio gospodski.

Oglasi

Fabrizio Romano objavio je da je Mbappe pokazao veliko poštovanje prema Modriću i da uopšte nije htio tražiti ni pitati da on dobije broj deset, te je poručio da će tako biti sve dok iskusni Hrvat bude član Real Madrida.

Iako se špekulisalo da će Mbappe dobiti "desetku" na kraju je on poručio da taj broj ne želi sve dok je Modrić u klubu, a takav potez oduševio je i čelnike Reala jer je Francuz pokazao poštovanje prema 38-godišnjem veznjaku.

Očekuje se da će Modrić potpisati produženje saradnje na još godinu dana i da će se na kraju naredne sezone penzionisati i ispuniti želju jer mu je uvijek bio cilj da karijeru završi u dresu Reala.

Nakon toga Mbappe će dobiti dres s brojem deset, ali sve dok je Modrić u Realu njegova leđa krasit će broj devet.

Sličnu stvar napravio je i Cristiano Ronaldo kada je stigao u Real na ljeto 2009. godine. Tada nije dobio svoj najdraži broj sedam koji je nosio legendarni Raul, ali odlaskom Španca godinu dana kasnije ispunjena je Ronaldova želja.

Potražite više informacija na temu La Liga:

I Mbappe je nosio u PSG-u broj sedam godinama, ali taj broj u Realu je također zauzet i pripada Viniciusu Junioru.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi