Pozdrav Modrića sa drugim Vatrenim privukao ogromnu pažnju: Sreli su holu hotela, a onda...

Hrvati se okupili u Zagrebu

Pozdrav Modrića sa drugim Vatrenim privukao ogromnu pažnju: Sreli su holu hotela, a onda...

Admin Čaušević

Reprezentativci Hrvatske okupili su se danas u Zagrebu poslije čega su odradili i prvi trening pred septembarske mečeve, a posebnu pažnju privukla je jedna scena iz hotela. Radilo se o susretu Luke Modrića i Marcela Brozovića.

Ako u nekoj reprezentaciji već godinama vlada sjajna atmosfera onda je to definitivno Hrvatska koja se danas okupila u Zagrebu pred nastavak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, odnosno mečeve protiv Turske u Osijeku te Velsa u Cardiffu. 

Modrić je nakon turbulentnih sedmica u Real Madridu i (ne)utemljenih razmjerica sa Carlom Ancelottijem poprilično raspoložen stigao na okupljanje. 

Dosta se špekulisalo o njegovom statusu među Kraljevima, ali posljednji meč protiv Osasune kada je bio starter riješio je sve dileme da je Modrić važna karika slavnog velikana iz Madrida. 

Da uživa status ikone i pravog kapitena u reprezentaciji potvrdio je i susret Modrića sa Brozovićem, veznjakom koji igra i više nego dobro u saudijskom Al Nassru.

Oglasi

Osvajač Zlatne lopte je prišao Brozoviću, potapšao ga po licu te mu rekao nešto što je izazvalo širok osmijeh na licu bivšeg člana Intera.

Očigledno je Modrić pronašao prave riječi jer se popularni Epic Broz grohotom nasmijao što baš i nije rijetka pojava.

Da dugogodišnji Real Madrida ima poseban status u reprezentaciji Hrvatske pokazao je i Dominik Livaković koji nije propustio da objavi zajedničku fotografiju sa reprezentativnim kapitenom.

Inače, Vatreni su prvi trening obavili na stadionu Maksimir, a kako sada stvari stoje niko od pristiglih igrača i zvanično nije otpao za dvije predstojeće utakmice. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Problema sa povredama imaju Bruno Petković i Josip Šutalo koji su trčali krugove, dok su Andrej Kramarić i Josip Juranović trenirali po posebnom programu.

Podsjećanja radi, Hrvatska u svojoj kvalifikacionoj grupi sa 10 bodova dijeli prvo mjesto sa Turskom koja ima utakmicu više. Ukoliko pobjede tursku selekciju u četvrtak izabranici Zlatka Dalića će praktično biti na Evropskom prvenstvu. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi