Modrić na udaru zbog Salahove čarolije: "A kad on to uradi daju mu Zlatnu loptu"

Detalj sa meča Liverpool - Newcastle United

Modrić na udaru zbog Salahove čarolije: "A kad on to uradi daju mu Zlatnu loptu"

A. Čaušević

Mohammed Salah je u meču protiv Newcastle Uniteda zabio dva gola te upisao asistenciju, a Liverpool je ostvario trijumf 4:2 s kojim je ostao na čelu Premiershipa.

Salahov meč je počeo poprilično loše pošto je promašio penal, ali se u nastavku meča uspio skupiti odigravši zaista fantastično.

Zabio je Egipćanin vodeći gol za Redse na startu drugog dijela, zatim je upisao magičnu asistenciju Gakpu, da bi u završnici meča svoj drugi penal na meču pretvorio u gol.

Upravo je asistencija za treći gol Liverpoola izazvala određene polemike na društvenim mrežama pošto je Salah Gakpa uposlio popularnom trivelom, odnosno vanjskim dijelom kopačke.

Poznato je da Luka Modrić na sličan način upošljava svoje saigrače u Realu i dresu hrvatske reprezentacije, a neki fanovi su mišljenja da se zbog toga Hrvatu daje previše na značaju.

Oglasi

"O Salahovoj triveli se neće pričati zato što se ne zove Luka Modrić"; "Kada Luka Modrić napravi ovakav pas daju mu Zlatnu loptu", samo su neki od komentara.

Inače, Salah je protiv Svraka zabio 150. gol u Premiershipu te je postao tek peti igrač u historiji takmičenja da do tog učinka stigne u dresu jednog kluba.

Prije njega su to uradili Harry Kane (Tottenham), Sergio Aguero (Manchester City), Wayne Rooney (Manchester United) i Thierry Henry (Arsenal).

Oglasi

Kopirao Ronalda

Salahova proslava gola je izazvala određenu polemiku pošto je iskusni ofanzivac odlučio da kopira ni manje ni više nego Cristiana Ronalda.

Zvijezda Liverpoola je sjela na jednu od reklama, prekrstila je ruke i gledala u publiku, baš kao i Ronaldo dok je bio član Real Madrida.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, razni komentari i neće previše utjecati za Salaha koji može samo uživati u sjajnom početku 2024. godine. Ipak, navijači Redsa imaju određene razloge za brigu.

Kao što je poznato Salaha u narednim sedmicama čekaju nastupi na Afričkom kupu nacija i njegov izostanak će biti ozbiljan udarac za velikana s Anfield Roada.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi