Kevin de Bruyne uputio očajnički apel UEFA-i: "Ovo je veliki problem"

Belgijanac je zabrinut

Kevin de Bruyne uputio očajnički apel UEFA-i: "Ovo je veliki problem"

E. Škorić

Belgijski reprezentativac Kevin de Bruyne (32) tek nedavno se vratio na terene nakon što je prethodno dugo pauzirao zbog povrede tetive.

Prije otprilike 15 dana se De Bruyne vratio i u nedavnom meču protiv Newcastlea zablisto te pokazao da je od suhog zlata za Manchester City.

Ono što se u posljednje vrijeme mnogi žale je zgusnut raspored, veliki broj utakmica i De Bruyne smatra da bi se izbjegle česte povrede da se smanji broj utakmica.

Kevin de Bruyne istaknuo je da je većina jakih ekipa u Evropi, uključenih u međunarodna takmičenja, prisiljena igrati svaka tri dana, što je po Belgijancu ipak previše i smatra da to značajno utječe na zdravlje igrača.

"Problem je naš raspored. Živimo od utakmice do utakmice, moramo igrati svaka tri dana. Uvijek se moramo oporavljati od tih napora, nemamo vremena za trening. Nikada nemamo dovoljno vremena da stvarno ojačamo svija tijela kako bismo trebali", rekao je De Bruyne.

Oglasi

On se nada da će UEFA razmatrati ta pitanja i da će u budućnosti pronaći način da igrači ne moraju poput robota svako nekoliko dana igrati utakmice.

De Bruyne je, unatoč teškoj povredi, uspio da zabije gol i tri puta asistira na samo četiri odigrane utakmice za City ove sezone.

Njega je Manchester City doveo u ljeto 2015. godine iz Wolfsburga za 76 miliona eura i od dolaska na Etihad sakupio je 360 nastupa u svim takmičenjima te je zabio 97 golova uz čak 155 asistencija tokom proteklih devet sezona.

Za iskusnog veznjaka se pisalo da će na kraju sezone otići u Saudijsku Arabiju, ali za sada nema naznaka da bi se to moglo dogoditi. Inače, Pepa Guardiolu je silno obradovao povratak De Bruynea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Treninzi su mu sada potrebniji nego utakmice. Nije spreman za 90 minuta, imat će dvije sedmice za pripremu za drugi dio sezone. Sretni smo što se vratio", govori Guardiola i dodaje:

"Kevin je taj koji rješava utakmice. Takvih je samo nekoliko u svijetu. Kevin, Haaland, Foden, Julian Alvarez rješavaju utakmice. Uvjeren sam da Kevin osjeća koliko ga ljudi vole. Naše međusobno poštovanje trajat će zauvijek", rekao je Guardiola.

Top Komentari

Culer
Ništa Kevine vrati se u belgijsku ligu, oni igraju svaki vikend, pare nisu bitne.
1 1
user1574859714
A nije ti tesko uzimati tolike pare. Ko te tjera da igras.Sutra mozes raskinuti ugovor i zavrsiti karijeru. Sto ne mogu ovihh
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi