Žuta minuta Luke Modrića nakon izlaska iz igre: Ancelottijev potez ga je baš naljutio

Bio je vidno razočaran

Žuta minuta Luke Modrića nakon izlaska iz igre: Ancelottijev potez ga je baš naljutio

Endin Čaušević

Luka Modrić sinoć se utopio u sivilo Real Madrida u velikom derbiju protiv Barcelone u finalu španskog Superkupa u kojem je kraljevski klub poražen sa 3:1, a hrvatski reprezentativac se našao na velikom udaru kritika zbog lošeg nastupa. Da je i sam bio izuzetno razočaran najbolje je pokazao nakon izlaska iz igre.

U velikom finalu koje se sinoć igralo u Riyadhu ekipa Barcelone je uspjela da pobijedi svog najvećeg rivala sa 3:1 i dođe do prvog trofeja u ovoj sezoni, ali na poprilično dominantan način što je malo ko mogao očekivati.

Barcelona je dominirala na terenu tokom cijele utakmice i na kraju je zasluženo uspjela da pobijedi sa 3:1 i osvoji trofej španskog Superkupa.

Nakon utakmice navijači Real Madrida bili su razočarani igrom svoje ekipe, a to se posebno odnosilo na vezni red koji je u potpunosti bio nevidljiv u sinoćnjem El Clasicu. Mnogi smatraju da je vrijeme za promjene u ekipi i da je era Luke Modrića i Tonija Kroosa prošla.

Na velikom udaru kritika posebno se našao Modrić koji je odigrao dosta lošu utakmicu, a milosti nisu imali ni španski mediji koji su za hrvatskog reprezentativca poručili da je bio sinoć najlošiji na terenu.

Modrić je protiv Barcelone odigrao 65 minuta kada je Carlo Ancelotti odlučio da ga izvede s terena i umjesto njega u igru ubaci Danija Ceballosa što se hrvatskom reprezentativcu i nije previše svidjelo.

Oglasi

Od Modrića nismo navikli da gledamo da tako jasno pokazuje svoje nezadovoljstvo, ali se sinoć očito nije mogao suzdržati

Na Modrićevom licu se vidjelo koliko je nezadovoljan što mora napustiti teren, a kada je sjeo na klupu jasno je pokazalo koliko je ljut i razočaran. Modrić je udario flašu s vodom koja je bila pored njega, te je bilo jasno da nije baš najsretniji što je izašao iz igre.

   Modrić je bio vidno nezadovoljan iz izlaska iz igre, a to je pokazao bacanjem flaše s vodom koja je bila pored njegovog sjedišta

Ipak, ni izmjene koje je Ancelotti napravio u drugom poluvremenu nisu uopšte promijenile situaciju na terenu jer je Barcelona samo nekoliko minuta nakon izlaska Modrića došla do trećeg gola.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Real je u samom finišu meča samo uspio da ublaži poraz od ljutog rivala kada je utješni pogodak postigao Karim Benzema u trećoj minuti sudijske nadoknade.

Za igrače Real Madrida nema puno odmora jer ih već za tri dana očekuje meč Kupa kralja kada će ponovo u goste Villarrealu koji ih je nedavno pobijedio na svom terenu sa 2:1 u meču La Lige.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Krivaja Zavidovići
Modrićevo vrijeme je prošlo. Iduće sezone gledamo Bellinghama na njegovom mjestu.
3 0
admiral1
Samo to mogu Luka i osvojit oni su zadovoljni kao i prosle godina ciganski klub nista drugo
2 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti