Modrić nikada nije dobio ovakve kritike: "On ne postoji, istopljen je, izvan igre je...."

Barcelona je očitala lekciju Kraljevima

Modrić nikada nije dobio ovakve kritike: "On ne postoji, istopljen je, izvan igre je...."

Samir Mlaćo
Nakon poraza u finalnom meču Superkupa od ljutog rivala Barcelone brojni nogometaši Real Madrida našli su se na meti kritika. To je i sasvim očekivano, jer su Katalonci očitali pravu lekciju Kraljevima i na kraju zasluženo slavili 3:1.

'Posebne' kritike je dobio Luka Modrić koji je izgledao dosta umorno. Popularna Marca navodi da je Modrić neprepoznatljiv nakon Svjetskog prvenstva gdje je svoju Hrvatsku odveo do trećeg mjesta.

Godine čine svoje, Modrić ima sve manje energije, a mlade zvijezde Barcelone su to itekako iskoristile.

"Modrić ne postoji nakon Svjetskog prvenstva. Fizički je istopljen. On je igračem na kojem se najviše osjete posljedice igranja na Svjetskom prvenstvu. Izvan igre je u svakom trenutku. Pokušao je da povezati igru, spojiti sa napadačima, no nije uspio. Čitava ekipa ima problema sa izlaskom sa svoje polovice“, piše Marca.

Navodi se i to da je Camavinga doveo Kroosa do očaja, te da je Vinicius izgubio potrebnu iskru. Sve je na kraju opisano na veoma bolan način za navijače Kraljeva.

“Madrid pada“.

Oglasi

Nakon meča koji je odigran u Saudijskoj Arabiji pred 60.000 navijača govorio je i trener Reala Carlo Ancelotti.

Neće nas slomiti ova utakmica. Moramo izvući pouke. I prije utakmice smo znali da nismo u najboljem stanju. Imamo nedostatke koje moramo popraviti. Moramo se vratiti bolji već za meč sa Villrrealom, rekao je iskusni trener te dodao.

Poklonili smo im prva dva gola. Kada su poveli oni su dobili i na samopouzdanju. Moramo igrati kao tim“.

Mnogi ovaj poraz Reala i pojedine golove Barcelone su vidjeli kao poniženje za Kraljeve. Ancelotti je dao jasan odgovor.

“Bilo bi nepoštivanje nešto takvo reći. Izgubili smo od Barcelone. Pobijedili smo ih u prvenstvu, večeras su oni bili bolji. Zaslužili su pobjedu, a ovaj poraz nas boli. Sezona je duga, igrat ćemo do kraja, no ne pada mi na kraj pameti pričati o poniženju“.

Oba tima sada se okreću nastavku borbe za titulu u španskom prvenstvu. Barcelona ima 41 bod, dok je Real na 38.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

admiral1
Sve mogu shvatit ali ovo o lekciji nemogu nikako na osnovu jedne utakmice neke lekcije spominjat to je pretjerano ali ako cemo o tome onda Real cita lekcije zadnji par godina ne samo Barci neho svim timovima u evropi ljudi su postigli nemoguce sto nece niko nikad mislim da trebat respek imat za Modrica ima sam CL kao Barca od kako postoji
0 1
PapaK
Ma lazu mediji, lazu novine, laze i Pinokio Luka, nebitna utakmica =)))
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti