Vlašić novinarima rekao samo jednu rečenicu, a Modrić poručio: "Imali smo ih na konopcima"

Hrvatska poražena od Španije

Vlašić novinarima rekao samo jednu rečenicu, a Modrić poručio: "Imali smo ih na konopcima"

Endin Čaušević

Hrvatska je danas poražena u osmini finala Evropskog prvenstva od Španije sa 5:3.

Hrvati su se oprostili od Evropskog prvenstva u fantastičnoj utakmici protiv Španije koja je uspjela da dođe do pobjede nakon produžetaka.

Vatreni su vodili sa 1:0 autogolom Pedrija, ali su Španci u nastavku meča preokrenuli na 3:1 golovima Sarabije, Azpilicuete i Ferrana Torresa. Činilo se tada da je u ovom meču sve riješeno, ali nije bilo tako.

Hrvatska je u finišu meča uspjela na nevjerovatan način da se vrati i izbori produžetke. Prvo je Oršić smanjio na 3:2, a gol u 92. minuti za 3:3 postiže Pašalić.

Međutim, u produžecima Španci su kaznili Hrvate za dva promašena zicera i golovima Morate i Oyarzabala na kraju su pobijedili sa 5:3 i plasirali se u četvrtfinale Evropskog prvenstva.

Nakon utakmice igrači Hrvatske nisu bili previše raspoloženi za izjave, a u centru pažnje se našao Nikola Vlašić koji je u prolasku kroz mix zonu rekao samo jednu rečenicu.

"Nikada nisam doživio nešto ovakvo", rekao je Vlašić dok je prolazio pored novinara.

No, kapiten ekipe Luka Modrić znao je da mora stati pred kamere i pored toga što je njegova selekcija ispala s Evropskog prvenstva.

Potražite više informacija na temu EURO 2020:

"Poveli smo nakon sretnog gola, a nakon toga su oni bili bolji u prvih 60 minuta. Stajali smo preduboko na svojoj polovici i dozvolili im da igraju svoju igru. Kad smo počeli više napadati, bili smo bolji i stvarali prilike. Zato smo i izjednačili. Na početku produžetka smo ih imali na konopcima, ali promašili smo dvije velike prilike. Utakmice se okrenula protiv nas, a mi nismo imali snage za još jedan povratak", rekao je Modrić.

Treba dodati da će Španija u četvrtfinalu Evropskog prvenstva igrati protiv boljeg iz večerašnjeg duela Francuske i Švicarske.

Top Komentari

Szentharomsvag
Jbte niko ne spominje čist penal za Španiju u 2min. loji sudija nije sviro iz ko zna kojih razloga. To je odvelo utakmicu u sasvim drugom pravcu.
1 7
Zgembic
Skutori na apaurinima
7 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi