Sudije šokirane odlukom UEFA-e, Makkeliju presudili sjajni odnosi HNS-a i Čeferina?!
FOTO: EPA

Tvrde nizozemski mediji

Sudije šokirane odlukom UEFA-e, Makkeliju presudili sjajni odnosi HNS-a i Čeferina?!

Esmer Oštraković

Jučer je osvanula vijest koja je barem malo olakšala Hrvatima eliminaciju sa ovogodišnjeg Evropskog prvenstva, a radi se o tome da je sa Eura otjeran sudija Danny Makkelie.

Radi se o sudiji koji je bio glavni na utakmici Hrvatske i Italije kada su Hrvati primili gol u 98. minuti koji ih je košta prolaska u osminu finala Evropskog prvenstva.

Nizozemski portal AD objavio je kako se ovaj sudija koji je inače policijski inspektor već vratio u Rotterdam i da je otjeran sa Evropskog prvenstva zbog lošeg suđenja.

Njegova sudijska nadoknada od osam minuta na utakmici između Hrvatske i Italije izazvala je bijes javnosti u Hrvatskoj, a izgleda da je i njega koštala daljeg suđenja na ovogodišnjem Evropskom prvenstvu.

Ranije su zbog njegovog suđenja ljuti bili i Mađari, koji su također eliminisani u grupnoj fazi sa Eura.

Oglasi

Naime, Marco Rossi koji je selektor Mađarske bunio se zbog gola Jamala Musiale koji je priznat, a smatrao je da je ranije Gundogan napravio prekršaj u napadu.

Danny Makkelie to nije htio okarakterisati kao faul, te je priznao gol Njemačke koji je postigao Musiala.

Nakon obje utakmice koje je vodio UEFA je isticala zadovoljstvo odrađenim poslom Makkelija iako su se Hrvati i Mađari bunili zbog dešavanja na njihovim utakmicama.

HNS se zvanično žalio na njegovo suđenje, a kako tvrde Nizozemci sudiji iz ove zemlje presudile su dobre veze Hrvata sa Čeferinom.

Osim toga nizozemski mediji tvrde da su izvori bliski sudijskoj komisiji izrazili neslaganje sa micanjem Makkelija sa Eura.

Čak su i Englezi pisali kako je suđenje na utakmici Italije i Hrvatske bilo fenomenalno.

"Puštanje prednosti prije gola Italije je apsolutno remeg djelo. Imao je sudija sjajan nastup na teškoj utakmici.

Jedino tu izuzimamo penal koji je morao pogledati na VAR-u", pišu Englezi.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi