Modriću postavljeno pitanje na njemu dobro poznatom jeziku, iznenadio je reakcijom: "A daj idemo"

Scena iz mixed zone

Modriću postavljeno pitanje na njemu dobro poznatom jeziku, iznenadio je reakcijom: "A daj idemo"

Admin Čaušević, foto: Endin Čaušević

Luka Modrić je u mixed zoni nakon kiksa protiv Albanije bio jako strpljiv sve dok mu nije postavljeno pitanje na španskom jeziku. Odmah je okrenuo glavu te otišao u autobus.

Hrvatska je sebi značajno otežala put do nokaut faze nakon što je u posljednjim momentima meča sa Albanijom primila gol za konačnih 2:2..

"U prvom poluvremenu nismo bili pravi, opušteno smo ušli u utakmicu i onda je bilo teško igrati. U drugom poluvremenu smo napravili promjene i to je bilo dobro do zadnjih pet do 10 minuta, ne znam što smo se povukli i dopustili da nam iz nereda stvore nekoliko prilika i zabiju gol", rekao je Modrić u prvoj reakciji.

Kapiten Vatrenih je dodao kako drugo poluvrijeme protiv Albanaca treba biti putokaz za ostatak turnira, posebno za duel sa Italijanima.

"Trebamo igrati kao u drugom poluvremenu do zadnjih pet minuta. Počeli smo srljati nakon našeg drugog gola, nismo više radili pressing, ostavili smo im prostor i na kraju su nas kaznili."

"Radili smo dobar pressing u drugom poluvremenu, svaka druga lopta je bila naša i to je bila osnovna razlika", dodao je iskusni veznjak.

Oglasi

Hrvati nemaju previše kalkulacija pred posljednje kolo. Neophodno je pobijediti Azzurre i nadati se da će četiri boda biti dovoljna.

"Kako god moramo pobijediti Italiju i trebamo vidjeti da li će nam ta eventualna četiri boda biti dovoljna. Sigurno možemo bolje i vjerujem da možemo to ponoviti protiv Italije."

"Italija je velika ekipa, dobro su organizovani, imaju dobrog trenera i morat ćemo biti puno bolji nego danas."

Vatrenim se ponovo desilo da uđu uspavano u utakmicu što rivali iskoriste pa su onda primorani ganjati rezultat.

Tabela nakon Hrvatska - Albanija 2:2

Oglasi

# TIM U P N I GR BOD
1.  Španija 1 1 0 0 3:0 3
2. Italija 1 1 0 0 2:1 3
3. Albanija 2 0 1 1 3:4 1
4. Hrvatska 2 0 1 1 2:5 1

"Napravit ćemo analizu i vidjeti šta moramo popraviti. Sigurno da nismo zadovoljni s ulaskom u utakmicu i da ćemo nešto morati promijeniti da nam se ne desi da opet jurimo za rezultat. Šteta što smo se povukli i dopustili Albaniji da nam zabiju gol."

Uslijedilo je poslije toga pitanje jednog španskog kolege, a Modrić i nije bio baš voljan da odgovara na njemu jako dobro poznatom jeziku pošto u Španiji igra duže do 10 godina.

"A daj idemo", kazao je fudbaler Real Madrida te se zaputio ka autobusu. Nije poznat razlog njegove iznenađujuće reakcije.

Hrvatska grupnu fazu završava u ponedjeljak protiv Italijana, ostaje da se vidi da li će to za Modrića biti i posljednji duel na velikim takmičenjima u dresu Vatrenih.

Legendarni veznjak će u septembru proslaviti 39. rođendan, prije toga bi sa Realom trebao potpisati novi jednogodišnji ugovor.

Top Komentari

5G_krompir
Sitting football bocna
1 1
5G_krompir
.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi