Luka Modrić prvi put govorio o odlasku Cristiana Ronalda iz Real Madrida

Jasno je koliko im fali

Luka Modrić prvi put govorio o odlasku Cristiana Ronalda iz Real Madrida

Endin Čaušević

Odlazak Cristiana Ronalda je itekako uzdrmao Real Madrid, a to se najbolje vidi na igrama kraljevskog kluba ove sezone.

Ronaldo je prošlog ljeta nakon devet sezona odlučio da napusti Real Madrid i potpiše za Juventus što je iznenadilo fudbalsku javnost. Iz Reala su poručivali da se to neće odraziti toliko na njihove rezultate, ali već sada je jasno da to nije istina.

Odlazak portugalskog igrača je itekako uzdrmao kraljevski klub koji muku muči s rezultatima ove sezone. Ispali su iz Kupa Kralja, a u La Ligi za liderom Barcelonom već sada zaostaju čak 12 bodova.

Dovoljna činjenica je statistika Reala na Bernabeu jer su ove sezone postigli duplo manje golova na svom stadionu nego što je to bio slučaj dok je još Ronaldo igrao za ovaj tim.

Po prvi put o svemu govorio je i najbolji igrač za 2018. godinu Luka Modrić koji je ranije izbjegavao da priča o Ronaldovom prelasku u Juventus. Ipak, ovaj put odlučio je da kaže ono što misli.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ronaldo je fudbaler koji bi nedostajao svakoj ekipi na svijetu, pa tako nedostaje i nama. Naći zamjenu za njega je skoro nemoguće. Nakon svega što je on uradio za ovaj klub naravno da nam nedostaje. Klub želi da ostali igrači popune tu prazninu, ali to neće biti nimalo lako. Postizao je po 50 golova po sezoni i ne možete tek tako naći nekoga ko to može uraditi. To nam nedostaje ove sezone", rekao je Modrić, te dodao.

"Cristiano nije ovdje i ne trebamo sada deset godina da se žalimo zbog toga i tugujemo. Klub ima vjeru u igrače poput Balea, Asensija i Banzeme, a plus smo doveli Viniciusa i Mariana. Nekada ne ide sve kako treba, ali dajemo maksimum i znamo da se preko noći ne može sve riješiti".

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ibrahim51
Pa ti si Modricu izabran za najboljeg igraca svijeta. Nema te nigdje, vas je sve Ronaldo izvlacio.Znaci nisi ni blizum njegovih kvaliteta.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi