Nezapamćeno šta se desilo Modriću: Uzeo je kapitensku traku, a zbog Ancelottija je odmah predao!

Rijetko viđena situacija

Nezapamćeno šta se desilo Modriću: Uzeo je kapitensku traku, a zbog Ancelottija je odmah predao!

Admin Čaušević

Na startu drugog poluvremena utakmice Alaves - Real Madrid desila se zaista rijetko viđena situacija kada su popularni Los Blancosi u razmaku od nekoliko sekundi promijenili čak trojicu kapitena.

Luka Modrić je po četvrti put utakmicu započeo kao starter, ali njegov meč protiv Alavesa je trajao nešto manje od sat vremena i to ne njegovom krivicom.

Nakon žestokog starta Nacha u 54. minuti kapiten Reala je dobio žuti karton, ali poslije poziva iz VAR sobe iskusni defanzivac je isključen.

Usporeni snimak je pokazao da je sudija Diaz De Mera napravio grešku pokazivanjem žutog kartona te se ispravio isključenjem Nacha.

To je značilo da će Španac morati predati kapitensku traku te ju je dao u ruke Luke Modrića. Međutim, za Hrvata je uslijedio hladan tuš.

Oglasi

Carlo Ancelotti je odlučio da izvede Modrića iz igre što je značilo da će iskusni veznjak odmah morati predati traku, a da je nije ni stavio na ruku.

Na kraju je kapitensku traku preuzeo Toni Kroos, a na poziciju štopera je kao rezervista sa klupe ušao Aurelien Tchouameni.

Trenutak kada je Modrić izašao iz igre

Vidjeti da se u nekom timu za vrijeme jedne utakmice u razmaku od manje minut promijene čak trojica kapitena je zaista rijetkost.

Prilikom izlaska iz igre Modrić se nije pozdravio s Ancelottijem, a nekoliko minuta kasnije kamere su ga snimile na klupi. Djelovao je sve osim raspoložen.

Hrvat se na posljednjih nekoliko mečeva ustalio kao starter što tokom sezone i nije bila česta pojava pošto bi mu Ancelotti uglavnom dozirao minutažu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nastup protiv Alavesa je 38-godišnjaku bio 20. u svim takmičenjima ove sezone. Do sada je zabio gol i upisao tri asistencije.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

kaliopi
Hebo vam Modrić staru još jednom zbog nove glupe objave o njemu.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti