Modrić je među velikanima Real Madrida, to dovoljno pokazuje novi rekord kojeg je Hrvat dostigao
FOTO: EPA

Ispred njega su samo dva fudbalska asa

Modrić je među velikanima Real Madrida, to dovoljno pokazuje novi rekord kojeg je Hrvat dostigao

Haris Zilić

Real Madrid je u 33. kolu španske La Lige savladao Real Sociedad u gostima rezultatom 1:0, a heroj je bio mladi Arda Guler koji je postigao pogodak u 29. minuti utakmice i tako postao junak tima iz Madrida.

U pomenutoj utakmici u startnoj postavi bio je i Luka Modrić, teren je napustio u 84. minuti kada ga je zamijenio Lucas, a ovaj 38-godišnji hrvatski reprezentativac sinoć je stigao do jednog rekorda.

Luka Modrić je upisao 527. meč za Real Madrid i izjednačio se na trećem mjestu vječne liste sa brazilskim velikanom Robertom Carlosom.

Već u narednom kolu Modrić će imati priliku da se osamostali na drugoj poziciji vječne liste Real Madrida kada su u pitanju nastupi u dresu kraljevskog kluba.

Ako ostane u Realu i naredne sezone, Modrić će imati priliku da dođe na drugo mjesto vječne liste i prestigne još jednog Brazilca, a riječ je o Marcelu koji ima 546 nastupa.

Ubjedljivo prvi na pomenutoj listi je Karim Benzema sa 648 utakmica u dresu Reala i teško da će ko stići u budućnost.

Oglasi

Ali, uvijek treba biti na oprezu, vidjet ćemo šta će Luka Modrić odlučiti o nastavku svoje karijere, koliko planira još igrati i koliko zapravo planira ostati u Madridu ili je odlučio da dođe kraj jedne velike trofejne ere u svijetu fudbala.

Modrić dao podršku Guleru

Luka Modrić nije samo vrhunski fudbaler nego i veliki čovjek i jedan od onih čija riječ u svlačionici Reala nosi težinu.

Guler je praktično oduševio sve u svlačionici svojim nastupom, a to je iskoristio i Luka Modrić da se obrati mladom Turčinu.

Riječi koje mu je izrekao Luka Modrić će mu možda zauvijek ostati urezene u mislima.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Arda, ti si genije. Sjajna definicija", šapnuo je Modrić turskom veznjaku na uho nakon što je zabio gol vrijedan osvajanja tri boda na teškom gostovanju, prenijela je Marca.

Između njih dvojice se u dosadašnjem dijelu sezone stvorio poseban odnos, Turčin je svjestan Modrićeve veličine pa nije čudo zašto upija svaku njegovu riječ, ali i potez.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

@dn@n
Jel moguće svaki dan po 2/3 objave o Modriću,i to sa notifikatifikacijom kao važna vijest da se slučajno ne propusti pročitat. Jel se stvarno nema o čemu drugom pisat
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi