Zidane izabrao najboljeg igrača ikada: "Upozori me da će mi probaciti loptu kroz noge, to i uradi"

Čuveni Francuz nema dilema

Zidane izabrao najboljeg igrača ikada: "Upozori me da će mi probaciti loptu kroz noge, to i uradi"

A. Čaušević

Zinedine Zidane, legendarni francuski fudbaler, je izabrao najboljeg igrača u historiji fudbala. Iako ga je ponižavao na treninzima smatra da je daleko ispred svih što je potvrio u posljednjem intervjuu.

Zidane je tokom igračkih dana igrao sa velikim brojem sjajnih fudbalera, ali samo jednog izdvaja iznad svih. Potvrdio je to gostujući u podcastu kod Tonyja Parkera.

Čuveni Zizozu se prisjetio jedne anegdote iz vremena dok je igrao za Real i tu priliku je iskoristio da kaže da je Ronaldo Nazario bio daleko najbolji od svih.

"Bilo je malo smiješno kad sam igrao s Ronaldo. Dođe na trening i kaže mi danas ću ti dva puta probaciti loptu kroz noge", rekao je Francuz te nastavio:

"On bi to rekao i uradio. Jer da nije onda bi ga ostali ismijavali. On je daleko najvještiji fudbaler, ispred svih je. On je fenomenalna osoba koja se uvijek šali."

Oglasi

Ronalda mnogi smatraju najboljim igračem ikada, Brazilac je tokom karijere imao velikih problema s povredama, prije svega koljena što ga je značajno i usporilo.

Zidane i Ronaldo na jednom od treninga Real Madrida

Iako je praktično odigrao samo nekoliko vrhunskih sezona uspio je da ostavi neizbrisiv trag i ko zna gdje bi mu bio kraj da je imao uslove za oporavak kao što je to slučaj s današnjim igračima.

Zidane je dodao još neke zanimljive detalje iz svoje karijere. Kazao je da mu je osvajanje Svjetskog prvenstva 1998. godine sa Francskom najdraži trenutak.

Bivši osvajač Zlatne lopte je dodao da mu je najteže palo ispadanje iz lige sa Cannesom jer tada nije mogao igrati poslije čega je otišao u Bordeaux.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podjednako uspješan trener kao i što je igrač Zidane je već neko vrijeme bez trenersko posla, a otkrio je i kako provodi slobodno vrijeme.

Bivši član Reala uglavnom igra padel, sport koji je posljednjih godina postaje sve popularniji širom svijeta. Ovaj 51-godišnjak to kako bi ostao u dobroj formi te uglavnom ovaj zanimljivi sport igra sa svojom djecom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realno01
Da nije bilo što je bilo sa povredama ma kakav Messi i kakav Cristiano...Ovaj čovjek je bio liga za sebe
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi