Zvijezda Real Madrida u suzama napustila teren, stradalo je koljeno...

Nova teška povreda

Zvijezda Real Madrida u suzama napustila teren, stradalo je koljeno...

Edmir Škorić

Real Madrid je večeras gost kod Athletica na otvaranju nove sezone La Lige. Iako vodi sa 2:0, trener Carlo Ancelotti je itekako zabrinut.

Real je poveo golom Rodryga u 28. minuti, a u 36. minuti Jude Bellingham je postigao prvijenac u zvaničnim mečevima za svoj novi klub.

Madriđani su jako zadovoljni otišli na odmor, no nastavak je donio jednu jako lošu vijest. Na samom početku drugog dijela Eder Militao se nakon jednog duela srušio i doživio očito ozbiljnu povredu.

O kakvoj se tačno povredi radi još uvijek nije poznato, no Militao se uhvatio za lijevo koljeno i to bi moglo značiti da ga očekuje duža pauza.

Oglasi

Militao je u suzama napustio teren, a ovo je za Ancelottija novi udarac nakon što je nedavno tešku povredu zadobio golman Thibaut Courtois, zbog čega Kraljevi traže novog čuvara mreže.

Vrlo je moguće da će sada biti aktivni na transfer tržištu kako bi pronašli novog stopera, jer sve su prilike da Brazilac neće biti spreman jedan izvjestan period.

Naravno, treba sačekati da se obave liječnički pregledi i da medicinski tim Kraljeva izda zvanično saopštenje, ali jasno je da je upaljen alarm i da je nastala panika među svima u Madridu...

Uz Courtoisa i Militaa, Realu je otpao i talentovani Turčin Arda Guller, koji je došao ovog ljeta iz Fenerbahčea za 17 miliona eura, ali se i on povrijedio. Pauziraće najmanje dva mjeseca.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Kada je riječ o Courtoisu on se povrijedio na treningu, a zvanično je potvrđeno da će van terena biti do kraja sezone.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi