Luka Modrić gleda i ne vjeruje šta mu se upravo desilo: Hrvat je više i zaboravio taj osjećaj!

Mnogi su iznenađeni

Luka Modrić gleda i ne vjeruje šta mu se upravo desilo: Hrvat je više i zaboravio taj osjećaj!

Admin Čaušević

Carlo Ancelotti je obradovao Luku Modrića kao niti jednom u dosadašnjem dijelu sezone. S tim izborom su iznenađeni i mnogi navijači Real Madrida. Sve se desilo uoči ligaškog susreta protiv Villarreala. 

Luka Modrić je u ranijim sezonama znao u mjesec dana bez problema odigrati nekoliko mečeva u nizu, međutim od početka takmičarske godine 2023/24 to se promijenilo.

Iako mu je Carlo Ancelotti obećao istu ulogu u timu kao i ranije kada je produživao ugovor to nije bio slučaj, te je Hrvat ove sezone uglavnom bio rezervista.

Modrić je više i zaboravio kada je posljednji put odigrao tri meča u nizu kao starter, međutim Ancelotti je odlučio da ga podsjeti na taj osjećaj.

Nakon što je u prošlom kolu bio starter protiv Betisa, te sredinom sedmice igrao protiv Union Berlina u Ligi prvaka, Modrić će s kapitenskom trakom predvoditi Kraljeve protiv Žute podmornice.

Oglasi

Mnogi skeptici su spremni reći da je Modrićevo vrijeme prošlo i da nema energiju kao u prošlosti, ipak odluka Ancelottija govori suprotno.

Tako će 38-godišnjak u razmaku od osam dana odigrati čak tri utakmice od prve minute što je možda i najbolje mjerilo njegove fizičke spreme.

Zanimljivo da je iskusni veznjak nedavno pauzirao nekoliko dana zbog blage povrede, a nakon povratka Ancelotti ga je odmah bacio u vatru te mu ukazati maskimalno povjerenje.

Iskusni stručnjak je u odnosu na duel protiv Union Berlina u Ligi prvaka napravio čak pet izmjena u startnoj postavi, međutim Modrića je ostavio i to je ono što mnoge iznenađuje.

Tako su se među startere vratili Lunin, Mendy, Rudiger, Kroos i Brahim, dok su na klupi završili Kepa, Fran Garcia, Nacho, Ceballos i Brahim.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Već mjesecima se govori o odlasku Modrića iz Reala na kraju sezone, a čini se da u Kraljevskom klubu do tada planiraju maksimalno "iscijediti".

Do utakmice sa Villarrealom, kapiten Vatrenih je u dosadašnjem dijelu sezone skupio 18 nastupa, a na terenu proveo 877 minuta. Upisao je dvije asistencije. Mogao je zabiti i gol, ali je promašio penal protiv Union Berlina.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Nodi23
Brahim je među starterima, a i na klupi - momak je mađioničar, a ovi novinari koliko griješe u člancima to bi bilo smiješno da nije žalosno
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti