Kad je ulazio u igru Luka Modrić dobio šokantnu ponudu od Diega Simeonea: "Dođi da..."

Argentinac je sve iznenadio

Kad je ulazio u igru Luka Modrić dobio šokantnu ponudu od Diega Simeonea: "Dođi da..."

Admin Čaušević

Dan nakon odigrane utakmice između Real Madrida i Atletico Madrida španski mediji su objavili zanimljiv detalj u kojem su glavni protagonisti bili Luka Modrić i Diego Simeone. Sve se dešavalo priliom ulaska hrvatskog veznjaka u igru.

Da je Modrić na izlaznim vratima Reala zna cijeli svijet. Zna to i Diego Simeone zbog čega je odlučio da se našali sa Hrvatom tokom madridskog derbija.

Simeone je stari lisac, zna šta reći ili uraditi kako bi dekoncentrisao protivnika. Uradio je to i u nedjelju navečer sa Modrićem i to na originalan način.

Naime, argentinski trener je uvidio da se Modrić sprema za ulazak na igru te je počeo da doziva kapitena Vatrenih dok ga iskusni veznjak nije uočio.

"Luka, Luka, Luka", tri puta je Simeone pozvao Modrića, a kada ga je desetka Reala pogledala uslijedila je šokantna poruka.

Oglasi

"Dođi da igraš za nas", kroz smijeh je dobacio popularni Cholo. A kako je na sve reagovao Hrvat? Nije ništa rekao, ali se nasmijao te je sve shvatio kao šalu.

Simeone i Modrić su na neki način rivali već punu deceniju i savršeno se poznaju pa nije iznenađenje što se ponekad i na šale bez obzira na ljuto rivalstvo.

Da li je mislio ozbiljno ili se šalio realnost je da se Modrić nikad ne bi prihvatio Simeonov prijedlog i eventualno potpisao za Jorgandžije jer je duboko vezan za Kraljeve.

Ipak, iako bi svim srcem ostao još u Madridu, osvajač Zlatne lopte se mora pomiriti s činjenicom da uskoro odlazi iz kluba čiji je član od 2012. godine.

Oglasi

Modriću ugovor s Los Blancosima ističe na kraju sezone. Ponude za nastavak saradnje nema, a kako sada stvari stoje neće je ni biti u narednim mjesecima.

Kapitenu Vatrenih je svakako prioritet završiti sezonu s Realom, odigrati što je moguće bolje Evropsko prvenstvo poslije čega će donijeti konačnu odluku o nastavku svoje karijere.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Nije tajna da Modrić na stolu ima već nekoliko ponuda klubova iz Saudijske Arabije i Amerike, no ništa ne želi uzeti u razmatranje dok ne sazna zvaničan stav Reala oko novog ugovora.

Želja mu je da u kraljevskom klubu završi karijeru, ali kako stvari stoje teško je očekivati da će se to na kraju desiti.

Top Komentari

zajid08
Novinaru pulitzerova nagrada za ovo molim vas...
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti