Dok trojica drugih slave, Carlo Ancelotti je odvojio Luku Modrića i saopštio mu bolne vijesti
Po svemu sudeći, na ljeto će Luka Modrić napustiti Real Madrid.

Hrvat napušta Kraljeve

Dok trojica drugih slave, Carlo Ancelotti je odvojio Luku Modrića i saopštio mu bolne vijesti

Eldar Ganibegović

Luka Modrić je obilježio jednu eru Real Madrida. No, čini se da tome dolazi kraj, te bi na ljeto Luka Modrić mogao napustiti redove Kraljeva.

Godine 2012. je hrvatski veznjak Luka Modrić stigao u Real Madrid. Došao je u redove Los Blancosa iz Tottenhama.

Iako na početku nije mnogo obećavao, odnosno prilagodba je bila teška, kasnije je, slobodno možemo reći, stekao status legende najvećeg kluba svijeta.

Između ostalih trofeja, s Real Madridom je osvojio pet titula prvaka Evrope i bio je član generacije koja je ovaj trofej osvajala tri puta u nizu, od 2016. do 2018. godine.

Real Madrid neće produžiti ugovor Luki Modriću

Nakon svega toga, čini se da je došao kraj. Kako mediji na Pirinejima izvještavaju, vrlo je izvjesno da Real Madrid neće ponuditi novi ugovor hrvatskom veznjaku, te da će on na ljeto napustiti Santiago Bernabeu.

Kako prenose španski mediji, Real Madrid tek treba da odluči o sudbini nekolicine igrača koji imaju preko 30 godina.

Oglasi

Sve ukazuje na to da će se 14-struki prvaci Evrope fokusirati na to da u svojoj ekipi zadrže Lucasa Vazqueza, Nacha Fernandeza i Tonija Kroosa. Njima trojici na ljeto ističe ugovor.

S druge strane, Kraljeve će napustiti Luka Modrić i ta za njega sigurno bolna odluka mu je već saopštena od strane Carla Ancelottija.

"U Real Madridu ne razmišljaju o tome da mu ponude produženje ugovora i, ako ne dođe do neočekivanog raspleta događaja, odluka se čini čvrstom. Stoga Hrvat sljedeće sezone neće biti član Reala", uvjerava OK Diario.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Ove sezone je 38-godišnji Modrić za Real Madrid upisao 31 nastup. Postigao je dva gola i dodao šest asistencija.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

bk123
Očekivano...pa neće igrati do 40 godine u Real Madridu...godine čine svoje, dolaze mladji
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti