Guti nagovijestio naredno Perezovo pojačanje, veće i od dovođenja Mbappea: "Želi igrati za Real!"

Legendar Kraljeva

Guti nagovijestio naredno Perezovo pojačanje, veće i od dovođenja Mbappea: "Želi igrati za Real!"

A. Čaušević

U Real Madridu vlada veliko uzbuđenje zbog izglednogdolaska Kyliana Mbappea na Santiago Bernabeu u ljetnom prijelaznom roku, ali čini se da Florentino Perez radi na još većem transferu.

Mbappe, koji se smatra jednim od najboljih igrača svjetskog fudbala, trebao bi se besplatno pridružiti Real Madridu te će na taj način Real definitivno pojačati napad svog tima.

To znači da bi Real Madrid u narednoj sezoni mogao imati Mbappea, Viniciusa Juniora i Rodryga u napadu uz mladog Endricka.

No uprkos takvim pojačanjima, Real Madrid nije odstupio od još jedne strateške mete u obliku Erlinga Haalanda. Norveški internacionalac već je dugo na radaru Real Madrida i san Florentina Pereza je imati ga u istoj momčadi s Mbappeom.

Čini se nemogućim da već na ljeto Perez krene na Haalanda, ali u u svakom slučaju, čini se da je najbolji napadač današnjice barem za sada sretan u Manchester Cityju.

Oglasi

To je uglavnom zbog prisutnosti Pepa Guardiole. U prošlosti je bilo izvještaja da bi Guardiolin eventualni odlazak iz Cityja mogao dovesti i do odlaska Haalanda, a Real Madrid se pojavljuje kao potencijalna destinacija.

Upravo iz tog razloga legendarni Guti je u petak dao upečatljivu izjavu za El Chiringuito, tvrdeći da je norveški internacionalac zainteresovan za igranje u dresu Los Blancosa.

"Haaland želi igrati za Real Madrid", rekao je Guti, koji je igrao za seniorsku tim Real Madrida gotovo desetljeće i pol.

Gutijeva izjava zasigurno će inspirisati upravu Real Madrida koja nastoji ostvariti svoj dugoročni cilj potpisivanja ugovora s Haalandom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Međutim, do tada je norveški reprezentativac igrač Manchester Cityja i malo je vjerovatno da će se to promijeniti barem u sljedećih 12 mjeseci.

Perez obično uvijek dobije ono što želi, to je bio slučaj i sa Mbappeom, a ako čvrsto odluči dovesti i Haalanda, nema sumnje da će u tome i uspjeti.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi