Dan pred utakmicu sa Cityjem Rodrygo prekinuo šutnju: "Iskreno, to me iritira..."

Pred četvrtfinale Lige prvaka

Dan pred utakmicu sa Cityjem Rodrygo prekinuo šutnju: "Iskreno, to me iritira..."

Eldar Ganibegović

Dan prije prve utakmice četvrtfinala Lige prvaka između Real Madrida i Manchester Cityja izjavu medijima dao je Rodrygo i jasno je da nekim stvarima nije previše zadovoljan.

Sutra počinje četvrtfinale Lige prvaka. Od 21 sat pratit ćemo duele Arsenal - Bayern i Real Madrid - Manchester City.

Treću sezonu zaredom će igrati Real Madrid i Manchester City. Kraljevi su bili uspješniji prije dvije sezone kada su osvojili naslov prvaka Evrope, dok je suprotna stvar bila prošle sezone.

Ova dva tima su vjerovatno i ove sezone dva glavna favorita za osvajanje naslova, a pred ovu utakmicu je izjavu medijima dao Rodrygo.

Zvijezda Real Madrida je iskreno kazala da ga iritira da igra s Manchester Cityjem. Sasvim razumljivo.

"To je duel koji me podsjeća na dobra, ali i loša vremena. Istina je da je on rival kojeg smo željeli izbjeći. City igra divan fudbal i teška su ekipa. Iritira me da igramo s njima! 

Oglasi

Mislim da su i oni mislili isto, da ne bi htjeli da igraju protiv nas. Manchester City je jako dobar tim.  Moj status u fudbalu se promijenio nakon ta dva postignuta gola protiv Manchester Cityja. 

Ljudi su me počeli drugačije gledati. Ta igra je promijenila mnogo stvari u mom životu. Golovi postignuti u toj utakmici bili su skok u mojoj karijeri", rekao je Rodrygo.

Jasno je da će Rodrygo i sutra biti jedna od glavnih prijetnji po gol Manchester Cityja, a na ljeto bi mogao da napusti Santiago Bernabeu. 

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Podsjetimo, preostale dvije utakmice četvrtfinala igrat će se u srijedu od 21 sat, a sastaju se Atletico Madrid i Borussia Dortmund, te PSG i Barcelona.

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi