Odabran Modrićev nasljednik, Hrvatu nije svejedno: Veznjak ne pije, ne derneči, otac mu taksira...

Stiže na ljeto

Odabran Modrićev nasljednik, Hrvatu nije svejedno: Veznjak ne pije, ne derneči, otac mu taksira...

Admin Čaušević

Real Madrid se polako, ali sigurno priprema za život bez Luke Modrića. Isto se ne može reći i za Hrvata koji bi najradije ostao među Kraljevima, ali Florentino Perez i ostatak rukovodstva imaju drugačije planove i ne nude legendarnom veznjaku novi ugovor. 

"Luka Modrić i klupa? Izuzetno je teško takvu legendu ostaviti na klupi. Samo mu mogu reći hvala za sve što je napravio tokom mog boravka ovdje. Jako mi je teško što mu to moram saopštiti, to me itekako pogađa", reći će Carlo Ancelotti pred meč sa Atletico Madridom.

Jasan je to nagovještaj scenarija koji će se desiti za nekoliko mjeseci. Modrić će poslije deset godina igranja za Kraljeve reći zbogom najglamuroznijem klubu na svijetu.

Kroz historiju je Real pokazao da niti jedan igrač nije nezamjenljiv, pa su tako već odabrali koji fudbaler će naslijediti osvajača Zlatne lopte.

Zbog samog saznanja da se traži novi veznjak Modriću sigurno neće biti drago jer to znači da sigurno odlazi na kraju sezone i da je potrebno pravo čudo da se situacija promijeni.

Oglasi

Prema pisanju pojedinih španskih medija Hrvata će u Realu zamijeniti jedan od najboljih veznjaka trenutno. U pitanju je Bruno Guimaraes koji igra zapaženo u Newcastle Unitedu.

Dovođenje Guimaraesa sigurno neće biti jeftina opcija za popularne Los Blancose pošto u svom ugovoru ima otkupnu klauzulu od čak 115 miliona eura.

Nakon što je došao među Svrake iz Lyona Brazilac je na sebe skrenuo ogromnu pažnju, postao je i reprezentativac svoje zemlje i sigurno bi bio dostojna zamjena za Modrića.

Ono što je također jako važno za Real, Guimaraesa nije ponijela slava, 26-godišnjak je i dalje skroman, ponizan te maksimalno profesionalan fudbaler koji nije sklon incidentima van terena.

Zanimljivo da je njegov otac i dalje taksista bez obzira što može voditi miran i lagodan život. Upravo zbog broja očeva taxi vozila (39), odlični veznjak isti i nosi na svom dresu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U augustu 2022. godine je svom ocu poklonio i skupocjeni Mercedes GLC od 50.000 eura da mu se oduži za sve što je uradio za njega.

"Na spavanje ide veoma rano i rijetko kada izlazi u neke provode. Nikada nije probao ni kap alkohola i oduvijek je bio posvećen fudbalu. Veoma smo ponosni na njega i u kakvu osobu je izrastao", rekla je svojevremeno Guimaraesova majka o svom sinu.

Top Komentari

BosanskaSvedska
Novi dan nova vijesti! Aferim!
1 0
DamirS
Džaba vi komentarišete. Sve dok ulazite na ovakve članke njima ide zarada. A nebitno je to što su članci odron.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi