Savršenstvo kakvo može izvesti samo Luka Modrić: "Činilo se da je gotov..."
Hrvatski veznjak ponovo je pokazao vrhunsko majstorstvo (Foto: EPA)

Španci oduševljeni

Savršenstvo kakvo može izvesti samo Luka Modrić: "Činilo se da je gotov..."

Midhat Šljivak

Dva gola Joselua donijela su Realu tri boda na gostovanju u predgrađu Madrida kod Getafea (2:0). Tim Carla Ancelottija nastavio je rušiti sve pred sobom, a na terenu je zablistao i nevjerovatni Luka Modrić.

Iako ga već odavno mnogi tjeraju u fudbalsku penziju, smatraju da više nije dovoljno dobar za Real Madrid, Luka Modrić konstantno pokazuje da u njemu još uvijek ima vrhunskog materijala.

Iskustvo i majstorstvo sasvim su dovoljni da 38-godišnjak dominira utakmicom. To smo mogli vidjeti na meču s Getafeom gdje je bio zaista čudesan.

Zadivio je Modrić apsolutno sve. Navijači Reala su oduševljeni, a trener Carlo Ancelotti je njegov nastup opisao kao savršen.

"Luka Modrić je bio savršen, najbolji s loptom. Kontrolisao je kompletnu utakmicu", govori Ancelotti i dodaje:

Oglasi

"Vinicius, Bellingham, Valverde, Modrić... Volim način na koji igraju i njihovu povezanost u igri", poruka je italijanskog stručnjaka koji je naravno zadovoljan pobjedom i nastavkom niz odličnih igara.

I madridska Marca hvali učinak hrvatskog veznjaka. Dobio je ocjenu osam, bolji od njega bio je samo Joselu.

"Bio je svježiji i bolji u prvom poluvremenu, dijelio je svoje poznate specijalitete. To su dobre vijesti za njega jer se činilo da ide ka svom kraju i da je gotov. Vratio je sjaj i bio je blizu najbolje verzije sebe", piše Marca.

Modrić bi nakon EP mogao završiti karijeru

Fudbalska budućnost Luke Modrića još uvijek nije poznata. Odluku će sjajni veznjak donijeti u narednom periodu, a špekulacija je dosta.

Oglasi

Španski mediji objavili su jučer kako postoji mogućnost da Modrić okonča karijeru nakon nastupa na Evropskom prvenstvu s reprezentacijom Hrvatske, no u to je teško vjerovati iako će napuniti 39 godina.

Real Madrid za sada ne nudi nastavak saradnje iskusnom Hrvatu. Carlo Ancelotti konstantno tvrdi da će Luka sam odlučiti šta želi u budućnosti, a on se za sada ne oglašava.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Poznato je da Hrvata silno žele u Saudijskoj Arabiji. Nude mu nestvarnu cifru i velika je mogućnost da karijeru velikan hrvatskog fudbala okonča u ovoj zemlji.

Podsjetimo, Luka je prije 12 godina stigao u Real Madrid iz Tottenhama, u Madridu je uzeo sve što je mogao, a ranije je nastupao još za Dinamo, Inter Zaprešić i Zrinjski.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

BosanskaSvedska
Kada bude svaka vijest na ss.ba onda neki gay izgubi nevinost uz podrsku modrica,evo danas vojvoda izgubi nevinost, @AlphaStrong ovo je udarna vijest haha.
2 0
user1676221750
Po ko zna koji put **** vam Modrić mamu
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi