Luka Modrić je primio vijest koja će mu slomiti srce, ali jednostavno se moralo desiti
Luka Modrić vjerovatno odbrojava svoje posljednje mjesece u Madridu (Foto: EPA)

Odlazak nakon 11 godina

Luka Modrić je primio vijest koja će mu slomiti srce, ali jednostavno se moralo desiti

M. Šljivak

Luka Modrić (37) vjerovatno će napustiti Real Madrid na kraju ove sezone i jer mu, prema navodima španskih medija, rukovodstvo Kraljeva neće ponuditi nastavak saradnje.

Luka Modrić već je 11 godina stanovnik Madrida, a ova sezona vjerovatno će mu biti i posljednja u dresu Reala jer je klub zabrinut zbog velikog pada forme i ozbiljno razmišlja da mu ne ponudi nastavak saradnje.

Hrvatski reprezentativac je godinama glavni motor veznog reda kraljevskog kluba. Međutim, ova sezona u kojoj je dobio dodatnu godinu ugovora vjerovatno mu je i najlošija i ona bi mogla presuditi o njegovoj budućnosti.

Relevo navodi kako su u madridskom klubu itekako zabrinuti zbog ogromnog pada u formi zvijezde tima. Zbog toga će preispitati opciju o produžetku saradnje koju su mu imali namjeru ponuditi u narednom periodu.

Modrić bi tako nakon ove sezone mogao okončati boravak u Madridu. Kraljevi su već doveli mnogo mlađe zamjene i neće biti iznenađenje ako hrvatski fudbaler napusti Real Madrid.

Luka je u Realu postao fudbalska ikona. Osvojio je sve što je moguće, a proglašen je i za najboljeg igrača svijeta 2018. godine i to uvjerljivo ispred Cristiana Ronalda i Antoinea Griezmanna.

Oglasi

Ukupno je Modrić za jedan od najvećih klubova svijeta odigrao 460 utakmica i postigao je 36 pogodaka.

Luka Modrić mlađeg kolegu zove 'Lizarazu' - Jasno je i zašto

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić dao je mladom Francuzu i saigraču iz Real Madrida Eduardu Camavingi zanimljiv nadimak te ovog 20-godišnjaka zove 'Lizarazu' po nekadašnjem legendarnom lijevom beku Trikolora.

Luka Modrić polako odbrojava svoje dane u Real Madridu. On će vjerovatno na kraju sezone napustiti kraljevski klub, a jedan od onih koji su dovedeni kao zamjene u veznom redu je i 20-godišnji Eduardo Camavinga.

Francuski fudbaler pokazao je da jako dobro zna odigrati i na drugim pozicijama. Carlo Ancelotti ga koristi na poziciji lijevog beka, jer nema previše izbora za ovu poziciju.

Tako je u utakmici protiv Atletico Madrida Camavinga odlično odigrao nakon što je zauzeo poziciju umjesto povrijeđenog Ferlanda Mendyja, a njegov nastup dopao se i Luki Modriću.

Camavingi je zbog toga iskusni hrvatski fudbaler odlučio dati novi nadimak. Nazvao ga je 'Bixente Lizarazu'.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Bixente Lizarazu nekadašnji je reprezentativac Francuske i jedan od najboljih lijevih bekova svijeta u svoje vrijeme, pa sigurno da ovakvi komentari itekako mogu podići samopouzdanje mladom Camavingi.

Modriću se u komentaru priključio Lucas Vazquez. I on je imao isti komentar i očigledno da je Camavinga oduševio saigrače igrom na lijevom boku.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convicts
Igracina
1 0
Adrian
Mlad je još.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi