Izlazi li Davide iz očeve sjene? Oglasio se Carlo Ancelotti i objasnio kako stvari stoje

Za sada ne ide nigdje

Izlazi li Davide iz očeve sjene? Oglasio se Carlo Ancelotti i objasnio kako stvari stoje

E. Ganibegović

Jučer se pojavila informacija da bi Davide Ancelotti, sin Carla Ancelottija, mogao preuzeti Everton. Sada se o svemu oglasio i trener Real Madrida.

Everton trenutno zauzima 19. mjesto u Premier ligi koje vodi u niži rang, te su ostali i bez trenera.

Frank Lampard je bivši, te se trenutno pokušava pronaći najbolje rješenje kada je u pitanju izbor novog menadžera.

Spominjalo se nekoliko imena, a posljednjih dana u igri je i Davide Ancelotti, sin mnogo poznatijeg Carla, trenera Real Madrida.

Ancelotti je jedno vrijeme bio trener Evertona i otuda sigurno zainteresovanost za njegovog sina koji je trenutno u stručnom štabu Kraljeva.

Iako ga svakako jednog dana očekujemo kao samostalnog trenera, za sada od toga nema ništa. Carlo Ancelotti je to otvoreno rekao.

Na posljednjoj press konferenciji Carlo Ancelotti je demantovao vijest da će njegov sin u bliskoj budućnosti preuzeti Everton.

"Davide u Evertonu? Želi da postane trener tima, ali ne sada. Imat će svoju karijeru u budućnosti. Osjeća se jako dobro ovdje", rekao je Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Tokom svoje karijere, Davide Ancelotti je bio kondicioni trener u PSG-u i Real Madridu, prije nego što ga je njegov otac uzeo u stručni štab u timovima kao što su Bayern, Napoli, Everton i Real Madrid.

Čak je sjedio i na klupi Real Madrida, u jednom trenutku, u periodu kada je "Don Carlo" bio zaražen virusom.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi