Benzemino poluvrijeme za dugo sjećanje, ali svi pričaju o onome što je kasnije uradio njegov saigrač

Real vodi 4:1 protiv Almerije

Benzemino poluvrijeme za dugo sjećanje, ali svi pričaju o onome što je kasnije uradio njegov saigrač

Edmir Škorić

Real Madrid trenutno igra meč 32. kola španske La Lige protiv Almerije i vodi sa 4:1 u 50. minuti, u trenutku objave teksta.

Real je prije četiri dana sa 4:2 neočekivano izgubio od Girone u gostima, a danas ide prema novoj pobjedi protiv Almerije.

Kraljevi su na krilima sjajnog Karima Benzeme poveli sa 3:0 u 42. minuti. Francuz je dao golove u petoj, 17. i 42. minuti. Dva iz igre, potom iz penala za novi hat-trick. sa 17 golova drugi je na listi strijelaca i sada je samo gol od Roberta Lewandowskog iz Barcelone.

[twitter]https://twitter.com/goalsdaily6/status/1652359041383890945[/twitter]

Almeria je preko Lazara smanjila na 3:1 u nadoknadi prvoga dijela, da bi Rodrygo na početku drugog postigao novi gol i Real je došao do 4:1.

[twitter]https://twitter.com/goalsdaily6/status/1652366679337500672[/twitter]

Oglasi

Brazilac je postigao spektakularan pogodak i donekle je zasjenio nevjerovatno izdanje Benzeme u prvom poluvremenu.

[twitter]https://twitter.com/goalsdaily6/status/1652366679337500672[/twitter]

Čisto sumnamo da će ostati ovaj rezultat jer ima da se igra 40-ak minuta do kraja, a Real svakako želi postići što više golova i ne odustaje od titule dokle god matematički postoji nada.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Pobijedi li danas, što je gotovo sigurno, Real će imati 68 bodova, dok vodeća Barcelona ima 76, dakle razlika je osam bodova, s tim da Katalonce čeka duel s Betisom na Camp Nouu u nedjelju.

Realu pak slijede dosta važne utakmice bez Luke Modrića, koji se povrijedio. Odmjeriće u maju snage s Osasunom u finalu Kupa, a očekuju ih i dva jaka meča sa Manchester Cityjem u Ligi prvaka.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi