Senzacionalan transfer! Modrić našao novi klub, jednog Srbina će trpati loptama, drugom čuvati leđa

Navodno se spominje plata od 330 miliona

Senzacionalan transfer! Modrić našao novi klub, jednog Srbina će trpati loptama, drugom čuvati leđa

Admin Čaušević

Luka Modrić je ušao u posljednje mjesece ugovora s Real Madridom i na ljeto će nakon deset godina života u prijestolnici Španije promijeniti sredinu. Posljednje informacije govore da ga čeka monstruozna ponuda i senzacionalan transfer. 

Prema pisanju španskog lista AS naredna stanica u Modrićevoj karijeri bit će Saudijska Arabija i Al Hilal za kojeg nastupaju srbijanski igrači Aleksandar Mitrović te Sergej Milinković-Savić. Tu je i povrijeđeni Neymar.

Al Hilal je bio zainteresovan za dovođenje Hrvata na ljeto 2023. i navodno mu je ponudio trogodišnji ugovor vrijedan 300 milliona eura. Ipak, kapiten Vatrenih je produžio ugovor sa Realom.

Madridski list ovaj put nije mogao potvrditi da li Modrić na stolu ima identičnu ponudu, ali je naglašeno kako se radi o ogromnom novcu.

Modrić će 9. septembra proslaviti 39. rođendan što znači da bi ugovor mogao biti kraći za godinu, ali bi mu po sezoni bila veća plata.

Oglasi

Gledati Modrića u ekipi sa Mitrovićem koji zaista dominira u prvenstvu Saudijske Arabije bi sigurno bilo zanimljivo, dok bi tu bio i veznjak Milinković-Savić.

Saudijski klub u svojim redovima ima još niz vrhunskih igrača kao što su golman Bono, defanzivac Kalidou Koulibaly te ofanzivac Neymar koji je trenutno povrijeđen.

Osvajač Zlatne lopte se Real Madridu pridružio iz Tottenhama 2012. godine za za tada sjajnih 35 miliona eura te u međuvremenu postao klupska ikona.

Nakon teške faze prilagodbe, postao je važan oslonac u srcu veznog reda, upisao je 510 nastupa za madridskog diva. Zabio je 38 golova i upisao 82 asistencije za svoje saigrače.

Modrić je osvojio ukupno 22 trofeja za Los Blancose, uključujući rekordnih pet trofeja UEFA Lige prvaka i tri naslova La Lige, a priliku za još jedan imat će u nedjelju.

Podsjećanja radi, Modrić ovih dana upravo boravi u Saudijskoj Arabiji gdje će Real u nedjelju igrati finale španskog Superkupa i to protiv Barcelone.

Top Komentari

Jesu dosadni ovi iz Saudijske Arabije sa plasiranjem izmišljenih i naručenih tekstova.Možete se vi uprijeti koliko hoćete i davati ne znam kakve pare Luka će 100% iduću sezonu igrati kod Davida i Lionela u Maimiju.Više vrijedi igrati tamo i za manje pare nego dole.Šta bi dole osim novca dobio?Ništa.U Americi,najmoćnijoj zemlji na Svijetu je druga priča.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi