Riječi Peđe Mijatovića o Luki Modriću će oduševiti svakog Hrvata: "Siguran sam u to"
Luka Modrić i Peđa Mijatović - igrači koji su ostavili veliki trag noseći dres slavnog Reala

Jako dobro se poznaju

Riječi Peđe Mijatovića o Luki Modriću će oduševiti svakog Hrvata: "Siguran sam u to"

Edmir Škorić

Autogol Stefana Savića u 116. minuti i završni udarac Brahima Diaza u drugom poluvremenu produžetka u polufinalu španskog Superkupa donijeli su Real Madridu pobjedu u madridskom derbiju protiv Atletica (5:3) i prolaz u finale.

Real Madrid čeka rivala u finalu koje se igra u nedjelju u Rijadu, a saznat će večeras ko će to biti nakon odigrane utakmice Osasune i Barcelone.

Utakmica je odlučena u produžecima nakon 90 infarktnih minuta. Ubačaj Danija Carvajala koji je Joselu loše zahvatio završio je u golu zbog nespretne reakcije Savića, a u nadoknadi je Diaz iskoristio izlazak Jan Oblaka u protivnički šesnaesterac, pa ga je pretekao u trku za loptom i onda je plasirao u prazan gol.

Peđa Mijatović analizirao je utakmicu i pobjedu Real Madrida, ali i govorio o budućnosti Luke Modrića, što je jedna od užarenih tema odavno kada je slavni klub u pitanju.

Mijatović ističe ofanzivni aspekt Real Madrida i Atletica. "Obje su ekipe željele pobjedu. Svako je mogao pobijediti. Produžeci su pripali Real Madridu i zaslužili su svoje mjesto u finalu unatoč činjenici da je Atleti imao vrlo dobru predstavu.

Oglasi

Glavne zasluge pripadaju treneru Carlu Ancelottiju koji je svojim izmjenama izborio bijelima ulazak u veliko finale španskog Superkupa. Ancelotti je bio jako dobar s klupe i napravio je prave promjene", kaže bivši igrač i menadžer Real Madrida.

"Modrić je već znao da će to biti teška godina s malo isticanja. Luka je smiren što se tiče sezone i očekuje da ima dobar Euro u Njemačkoj", dodao je Mijatović.

Peđa Mijatović želi razjasniti jednu stvar, a to je da ima još puno fudbala u nogama Luke Modrića, bilo u Madridu ili izvan LaLige.

"Moramo vidjeti hoće li mu ponuditi da ostane godinu dana u Real Madridu ili će otići jer mu je ostalo još dvije godine fudbala, siguran sam u to", ističe Mijatović, koji ima savršeno dobar odnos sa Modrićem i očito je da ga najbolje poznaje.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Luka Modrić je sinoć bio starter i asistirao je iz kornera Antoniju Rudigeru za jedan od pet golova Reala. Naravno, godine čine svoje, Hrvat igra nešto manje nego ranije, ali i dalje se smatra ključnom figurom Kraljeva, mada je i dalje neizvjesno hoće li od ljeta biti u Madridu ili pak otići u MLS ili u Saudijsku Arabiju.

Nije nikakva tajna da mu šalju sa svih strana svijeta bogate ponude, a Luka se ne želi opterećivati s tim već glavom biti isključivo u trenutnoj sezoni u kojoj želi da osvoji La Ligu i Ligu prvaka, ali i da sa Hrvatskom napravi još jedan rezultatskli bum.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi