Novac je najbitniji: Modrića Perez mijenja klincem, a sve kako bi uštedio "koji dinar"!

Pronašao je način kako da zaradi

Novac je najbitniji: Modrića Perez mijenja klincem, a sve kako bi uštedio "koji dinar"!

Edmir Škorić

Real Madrid se posljednjih godina uzdao u talentovane klince i to donosi rezultata, pa će Florentino Perez sa saradnicima i narednog ljeta raditi na sličnim operacijama, što znači da Luka Modrić najvjerovatnije igra posljednju sezonu u Madridu.

Hrvatski reprezentativac će naredne godine napuniti 39 godina i očito će napustiti elitni fudbal kako bi u posljednjim godinama uživao u egzotičnoj ligi, provodeći više vremena sa porodicom.

Opraštanje od igrača poput Modrića znači da Real Madrid mora proučiti mogućnost dovođenja nekoliko pojačanja, ali prvo otvara mogućnost da na mjesto legende Madrida dođe mladi igrač.

Real Madrid će prestati isplaćivati ​​iznos od gotovo 19 miliona bruto plate koliko ima Modrić, a ako njegovo mjesto zauzme Nico Paz, Real bi oslobodio dosta platnog budžeta jer mladi fudbaler zarađuje "samo" četiri miliona eura bruto. Time bi kraljevski klub oslobodio praktički 15 miliona eura koje bi mogao iskoristiti za još jednog talentovanog fudbalera.

Klub velike nade polaže u Paza, klinca koji dres Reala nosi od svoje 11. godine, a koji je već pokazao da ima poseban talent. Ovaj 19-godišnji Argentinac je upisao tri nastupa u La ligi i dva u Ligi prvaka ove sezone. Dao je gol protiv Napolija što mu je za sada i jedini za seniore Madriđana.

Oglasi

Argentinac španskog porijekla još jedno je u nizu Realovih otkrovenja, a očekuje se da u budućnosti bude jedan od važnih faktora u igri Madriđana, zajedno sa Judeom Bellinghamom, Viniciusom, Rodrygom i supertalentovanim brazilskim napadačem Endrickom koji ima samo 17 godina i kojeg je Real kupio od Palmeirasa.

Mladi napadač je dao 13 golvoa ove sezone, a narednog ljeta će put Madrida. U španskoj prijestolnici se nadaju da će tada i Kylian Mbappe doći i bit će to početak nove ere slavnog kluba.

Za neke igrače vrijeme polako ističe i sve su prilike da će Modrić nakon Ramosa i Benzeme biti sljedeći ikonski igrač koji napušta najtrofejniji tim Starog kontinenta.

Luka Modrić narednog ljeta seli iz Madrida, ali gdje?

Modrića nestrpljivo čekaju u Saudijskoj Arabiji, ali i u SAD-u, pošto su česte glasine da bi mogao da zaigra u Inter Miamiju pored Lea Messija. No, do sada smo barem naučili da je u fudbalu sve moguće i da se iz dana u dan stvari značajno mijenjaju.

Hrvat je za sada fokusiran na Real, želi još jednu ligašku titulu i još jedan trofej u Ligi prvaka, nakon čega će biti posvećen Evropskom prvenstvu u Njemačkoj, a tek nakon toga će zaigrati u nekom novom klubu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Podsjetimo da je jedno vrijeme čak bio i član bh. Premijer lige kao igrač Zrinjskog, proslavio se u Dinamu, a na putu do Madrida još je blistao u Premier ligi kao fudbaler Tottenhama.

Ima "more" trofeja, a najznačajnija individualna nagrada svakako je bila titula najboljeg igrača svijeta koju je dobio 2018. godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

antiTrojkas
DO KADA CE TE NAS DUSITI SA LUKOM MODRICEM I NOVAKOM DJOKOVICEM?????????
1 0
user1666065968
Uvijek nas iznenadite i nasmij ete svojim glupostima...ode novinarstvo u p.m.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi