Banjalučanin je jedan od "krojača" Modrićeve sudbine, sada je otvoreno priznao kako stoje stvari

Čini se da je stvar gotova

Banjalučanin je jedan od "krojača" Modrićeve sudbine, sada je otvoreno priznao kako stoje stvari

Edmir Škorić

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić i dalje je "na čekanju", ali posljednje informacije govore da je blizu potpisivanja novog ugovora s Real Madridom.

Dugo se piše o tome hoće li Real Madrid i Modrić nastaviti saradnju ili će iskusni veznjak na kraju sezone napustiti klub s kojim je osvojio sve moguće trofeje. Posljednje informacije govore da će Modrić produžiti ugovor za još godinu dana, zajedno s Tonijem Kroosom.

Modrićev agent, Banjalučanin Vlado Lemić, koji je radio na transferu Hrvata iz Tottenhama u Real Madrid, nedavno je s puno opreza govorio da "zasad nije ništa jasno oko Modrićeve budućnosti u Realu", ali se i njegov stav promijenio. U izjavama za arapski medij Koora, agent Modrića najavljuje produženje saradnje s Kraljevima.

"Najvjerovatnije je da će ostati još godinu dana i nastaviti pisati historiju", kaže Lemić, a prenosi Marca.

"Real Madrid je najbolji klub na svijetu i vodi ga najbolji predsjednik u historiji fudbala. LuKa Modrić je navijač Real Madrida koji voli klub i smatra ga svojim domom", inzistira Lemić, jasno stavljajući do znanja igračevu namjeru da ostane u Madridu.

Oglasi

Iako mu se uloga u ekipi promijenila i više ga se ne smatra neprikosnovenim starterom, kao što je bio tolike sezone, Modrić se ove sezone prilagodio novoj ulozi i ne može ga se nazivati ​​preostalim igračem, daleko od toga. Odigrao je 43 utakmice do danas, osvojio je svoj 25. naslov osvajanjem La Lige i mogao bi biti okrunjen prvakom Lige prvaka po šesti put 1. juna protiv Borussije Dortmund.

Modrić će u septembru napuniti 39 godina, a ako produži ugovor, gotovo sigurno će dobiti kapitensku traku koja ostaje slobodna jer Nacho Fernandez napušta Madrid.

Zadranina se povezivalo sa MLS-om, klubovima iz Saudijske Arabije, a neki čak najavljivali njegov povratak u zagrebački Dinamo, no očito je da će barem još neko vrijeme nositi dres najslavnijeg kluba na svijetu, a njemu samom nije teško palo da bude u ulozi rezerviste ni ove, a ni naredne sezone kada će po svemu sudeći i dalje biti dio ekipe koju predvodi Carlo Ancelotti.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Ancelotti želi da i Toni Kroos i Luka Modrić ostanu. Smatra da su njihove izvedbe bile izvrsne te također cijeni njihovu kompetitivnost i kulturu koju svakodnevno prenose svojim suigračima", objavio je ugledni The Athletic.

Modrić igra za Real Madrid od ljeta 2012., a ugovor mu istječe za mjesec i pol dana i oko njegove budućnosti u klubu vlada je zaista velika neizvjesnost. S 25 osvojenih naslova najtrofejniji je igrač u historiji Real Madrida, zajedno s Nachom, Karimom Benzemom, i Marcelom. Kako sada stvari stoje, jedini će od "velike četvorke" i dalje nositi dres Reala.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

ado1972
Još samo danas, obećali su neće više.
0 0
ado1972
Još samo danas, obećali su neće više.
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi