Modrić je tihim glasom Perezu rekao šta želi na rastanku: "Predsjedniče, samo to..."

Već razmišlja o tom danu

Modrić je tihim glasom Perezu rekao šta želi na rastanku: "Predsjedniče, samo to..."

Edmir Škorić

Hrvatski veznjak Luka Modrić uveliko razmišlja o danu kada će posljednji put nositi dres Real Madrida, a predsjedniku Florentinu Perezu već je objasnio šta želi za tu prigodu.

Hrvatski reprezentativac nastavit će igrati u Real Maridu. Unatoč sezoni u kojoj je igrao manje nego ikada prije, Luka je osvojio Ligu prvaka i La Ligu i danima ne skida osmijeh sa lica. S tim osmijehom je stigao i u kamp hrvastke reprezentacije u Njemačkoj, kako bi se spremao za Euro.

S 38 godina Modrić i dalje ima značajnu ulogu u timu Reala, čak i kada sjedi na klupi. Stoga su svi htjeli da bude najmanje još jednu sezonu u klubu, posebno nakon što je iznenada Toni Kroos odlučio da završi karijeru nakon Eura.

Evidentno je da će Zadranin imati sporednu ulogu tokom iduće sezone, ali će osigurati hijerarhiju u svlačionici koju vodi Carlo Ancelotti. Ne zna se hoće li mu Real biti posljednja ekipa, ali već se sastao s Florentinom Perezom kako bi mu rekao šta mu je trenutno velika želja:

"Predsjedniče, želim oproštaj kao Kroos", rekao mu je na sastanku koji je nedavno održan, piše Defensa Central.

Oglasi

Ukoliko ne bude iznenađenja, zahtjev će biti uslišen, s obzirom na to da visoki dužnosnici Reala jako cijene dobrog Luku, kao što se dogodilo s Kroosom. A uostalom, ništa manje nije ni zaslužio.

Modrić ima šest naslova u Ligi prvaka, odnosno spada u onu odabranu ekipu koja se na Wembleyu izjednačila s Pacom Gentom. No, čini se da time nije zadovoljan te će pokušati, poput Carvajala i Lucasa Vázqueza, osvojiti sedmu.

Time bi se izjednačio s AC Milanom, koji je drugi klub s najviše Liga prvaka. Ukupno je Modrić s Realom osvojio 26 trofeja, a u Madrid je došao iz Tottenhama prije 12 godina. Prethodno je igrao za Tottenham i Dinamo Zagreb, čak i za Zrinjsko jedno vrijeme.

Potražite više informacija na temu La Liga:

U dresu Reala je Luka odigrao 534 utakmice te je postigao 39 golvoa i namjestio 86 pogodaka. S punim pravom ga i sada smatraju jednim od najboljih veznjaka Evrope, a vrhunac karijere bila je osvojena nagrada za najboljeg na svijetu.

Predvođena Modrićem Hrvatska na Euru želi otići do samog kraja, barem ponoviti uspjeh iz Rusije, kada su igrali finale Svjetskog prvenstva protiv Francuske ili 1998., kada su pod vodstvom Ćire Blaževića bili treći na Mundijalu.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

juve10
Hebo vam Modrić mater u sred p. Na sabahu ga požurite staviti na naslovnu
1 0
LaoCe
hahahah, kakvi komedijaši od novinara
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi